Geoană: Putin știe foarte bine că un război nuclear nu poate fi câștigat și va avea consecințe fără precedent pentru Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse, pagina oficială de Facebook
Foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse, pagina oficială de Facebook

Mircea Geoană a comentat discursul lui Vladimir Putin de azi prin care liderul de la Kremlin a anunțat mobilizarea parțială și a recurs din nou la amenințarea nucleară.

În cadrul discurusului său, Vladimir Putin a apelat la amenințarea nucleară, o retorică pe care Federația Rusă o folosește tot mai des.

Comentând discursul preşedintelui Federaţiei Ruse, Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO a subliniat ferm: “Retorica nucleară la care recurge președintele Putin este periculoasă și nesăbuită. Știe foarte bine că un război nuclear nu trebuie purtat niciodată și nu poate fi câștigat și va avea consecințe fără precedent pentru Rusia. În consecință, NATO și-a sporit considerabil prezența, în special în partea de Est a Alianței, pentru a elimina potențialul de erori sau neînțelegeri la Moscova”.

Înaltul oficial a adăugat: “Comunicăm cât se poate de clar că monitorizăm foarte îndeaproape ceea ce face Rusia. Un exemplu care se înscrie în aceeași logică a descurajării strategice și a vigilenței este reprezentat de mesajele transmise de oficialii SUA, în timpul weekend-ului, despre riscurile pentru centrele de aprovizionare pentru Ucraina din statele aliate. În plus, până acum nu am văzut nicio schimbare în postura nucleară, pregătirea nucleară, dar monitorizăm acest lucru foarte îndeaproape și rămânem vigilenți”.

 

Vladimir Putin amenință Occidentul cu un război nuclear

 

Într-un discurs preînregistrat de azi, Vladimir Putin a anunţat dimineaţă mobilizarea a 300.000 de rezervişti și a recurs la amenințări nucleare.

''Vom folosi cu siguranţă toate mijloacele la dispoziţia noastră pentru a proteja Rusia şi poporul nostru'', a subliniat preşedintele rus, avertizând că ceea ce a spus ''nu este un bluf'' şi estimând că ''scopul Occidentului este să slăbească, să divizeze şi să distrugă Rusia''.

Putin le-a mai transmis rușilor că armele de care dispune Federația Rusă sunt mai moderne decât arsenalul pe care îl deține NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel