Geoană: Lupta Ucrainei e și a noastră iar SUA nu sunt singurele care pun umărul. NATO, atentă la modul în care China își face calculele în acest război

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Photo source: Mircea Geoană @OFFICIALFacebook @NATO
Photo source: Mircea Geoană @OFFICIALFacebook @NATO

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu pe care l-a acordat televiziunii americane Fox News, a reiterat presei americane importanța sprijinirii Ucrainei. Liderul român a abordat și controversatul subiect în America, anume faptul că SUA sunt „singure în sprijinirea Ucrainei”.

Mircea Geoană admite că situația e dificilă pe front, dar și-a manifestat optimismul că Ucraina va rezista și în cele din urmă va obține victoria în fața agresorului rus.

Secretarul adjunct al NATO atrage atenția asupra faptului că războiul împotriva Ucrainei e de fapt războiul „nostru”, al lumii libere iar state precum China urmăresc cu atenție modul în care NATO acționează în sprijinirea Ucrainei.

2. Photo sour... (mircea-geoana_72244900.jpg)

Photo source: Mircea Geoană @OFFICIALFacebook @NATO

„E un moment delicat, dar știm că fără ajutorul nostru, fără reziliența și curajul ucrainenilor, ei nu ar putea rezista și în cele din urmă să învingă în acest război. Căci războiul lor e și al nostru. Lupta lor împotriva agresiunii e și a noastră. Să nu uităm că alții, spre exemplu China, privesc cu atenție la ceea ce se întâmplă în Ucraina. Ei învață lecții asupra modului în care noi acționăm. Sunt încrezător că Ucraina va învinge iar sprijinul nostru e pe deplin meritat pentru Ucraina. Este de asemenea un exemplu pentru întreaga lume”, a afirmat Geoană.

 

SUA nu sunt singure în lupta pe care Ucraina o poartă în numele libertății și al democrației

 

Întrebat la Fox News despre faptul că în SUA există o dezbatere referitoare la modul în care „doar” America sprijină Ucraina, Mircea Geoană a explicat că acest lucru nu e tocmai real, cu toate că a admis sprijinul determinant pe care SUA l-au avut.

Geoană e de părere că această impresie falsă ar trebui reglată printr-o comunicare mai bună și a explicat faptul că fiecare stat european sau chiar din Indo-Pacific înțelege azi gravitatea situației și că lupta Ucrainei e o luptă pentru a apăra democrația.

„Probabil ar trebui ca fiecare dintre noi să comunice mai bine (n.r. - cu privire la ajutorul militar acordat Ucrainei, nu doar de către SUA, dar și de către alte state europene). Să comunicăm mai mult cu Congresul american și cu mass-media americană. Toate statele membre NATO sprijină Ucraina. Vă pot da exemplul Islandei care nu are o armată, dar pune la dispoziție multe elemente logistice în sprijinirea Ucrainei”, a precizat Geoană, care a amintit că nu e vorba doar de SUA și NATO, ci sunt aproape 50 de state care sprijină Ucraina, inclusiv state din zona Indo-Pacificului.

3. Photo sour... (micea-geoana-sua_88070500.jpg)

Photo source: Mircea Geoană @OFFICIALFacebook @NATO

„Sunt națiuni care cred în democrație și cred că lupta Ucrainei e legitimă”, a conchis Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a mai subliniat faptul că deși toată lumea se axează pe ajutorul militar acordat Ucrainei, la fel de important e și ajutorul financiar și economic, precum și cel umanitar.

„Dacă tragem linie SUA joacă un rol esențial în sprijinirea Ucrainei, dar e departe de a fi singură în acestă luptă. Fiecare dintre noi ne facem treaba și înțelegem că lupta e una comună pentru libertate, democrație și pentru reguli ce trebuie respectate”, a mai adăugat Mircea Geoană.

Interviul integral oferit de Mircea Geoană la Fox News

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel