Geniștii Armatei Naționale au neutralizat sute de obiecte explozive

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Echipele specializate ale Armatei Naţionale au executat în luna octombrie 24 de misiuni de deminare, în cadrul cărora au identificat şi neutralizat 553 de obiecte explozive de diferite tipuri.

Potrivit şefului Serviciului Geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, cea mai mare cantitate de obiecte explozive — 530 de proiectile de artilerie, a fost descoperită, în perioada respectivă, în oraşul Taraclia, în apropiere de calea ferată, informează portalul deschide.md.

Misiunea a fost executată de echipa de geniu a Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia" din Cahul, condusă de locotenentul Aliona Bezman. Muniţiile, care datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, au fost transportate la centrul de instruire al unităţii şi distruse în condiţii de maximă siguranţă.

Locotenent-colonelul Efros a specificat că în perioada ianuarie-octombrie curent, geniştii Armatei Naţionale au depistat şi lichidat 7 586 de obiecte explozive pe întreg teritoriul ţării, mai scrie sursa citată.

Cele mai multe muniţii depistate — bombe de aruncător, proiectile de artilerie de diferit calibru, bombe de aviaţie, cartuşe şi grenade de mână — au fost descoperite în localităţile din raioanele Anenii Noi, Căuşeni, Criuleni, Hînceşti şi în municipiile Bălţi şi Chişinău.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel