Generalul Stan Petrescu: „Scutul antirachetă de la Deveselu nu are ca obiectiv amenințarea Rusiei”

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul Stan Petrescu a vorbit într-un interviu acordat săptămâna trecută lui Radu Dobrițoiu despre amenințarea pe care o reprezintă Iranul pentru SUA și aliații ei.

În contextul în care Iranul se laudă că a dezvoltat rachete ce pot depăși 2.500 și chiar 2.700 de km, lucru care înseamnă un real pericol și pentru granițele europene alea NATO, generalul Stan Petrescu a precizat că scutul de apărare antirachetă de la Deveselu nu are neapărat obiectiv ținte din Federația Rusă ci mai degrabă este o măsură de apărare împotriva Iranului.

 

Scutul antirachetă de la Deveselu, măsură împotriva Iranului și nu a Rusiei?

 

„Nu întâmplător, și pe teritoriul național am dezvoltat acest sistem de apărare antirachetă”, a precizat generalul Petrescu pentru Radio România Actualități. El a făcut referire directă la sistemul antirachetă de la Deveselu.

„El (n.r. - sistemul antirachetă de la Deveselu) nu a avut neapărat obiectiv ţinte din Federația Rusă, nici vorbă. Deci, iată că până la urmă din declarațiile, și ale autorităților române, dar și ale partenerului nostru strategic, Statele Unite, reiese că este în primul rând o amenințare care ar putea să vină din partea Iranului. Şi imaginați-vă că dacă Iranul dispune de asemenea vectori, aproape că și frontierele europene sunt în pericol, cum sunt în pericol și alte state, în primul rând Israelul”, a mai precizat generalul Stan Petrescu care a adăugat că amenințarea este cât se poate de reală și pentru Israel, chiar dacă deține sistemul de apărare Iron Dome.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel