Generalul Petrescu, șeful SMAp, întrevedere cu generalul Carlier și ambasadorul Franței

Tudor Curtifan / 03 feb 2020 / 20:56
Șeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul-locotenent Daniel Petrescu
Șeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul-locotenent Daniel Petrescu

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-au primit astăzi, pe ambasadorul Franței, Michèle Ramis, și pe generalul Thierry Carlier, director pentru dezvoltare internațională din Direcția Generală pentru Armamente a Ministerului Francez al Apărării.

Întâlnirea, desfășurată la sediul MapN, a reprezentat un bun prilej pentru a discuta aspecte de interes comun privind cooperarea cu Franţa din perspectivă bilaterală, în context aliat şi în cadrul Uniunii Europene, informează MApN.

Un accent deosebit în cadrul discuțiilor a fost pus pe consolidarea Parteneriatului strategic dintre România și Franța pe dimensiunea de apărare, cu accent pe domeniul tehnico-militar, pentru exploatarea oportunităților de colaborare ce se deschid în contextul derulării programelor de înzestrare.

Totodată, a fost agreată importanța continuării dialogului politico-militar privind subiecte de interes comun de pe agenda NATO şi UE, în scopul armonizării poziţiilor naționale.

De asemenea, agenda discuțiilor a vizat cooperarea bilaterală în privința prezenței aliate consolidate în Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice și cooperarea industrială în proiecte derulate sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC), mai informează sursa citată.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy