Generalul Petrescu, șeful SMAp, despre misiunea Armatei în pandemia de COVID-19. Mesaj video pentru militarii români

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armata română, sursă foto: MApN Facebook
Armata română, sursă foto: MApN Facebook

General-locotenent Daniel Petrescu (Șeful Statului Major al Apărării) a transmis un mesaj video în contextul implicării Armatei în combaterea pandemiei de COVID-19.

Generalul Petrescu a precizat că Armata României „contribuie la efortul național pentru prevenirea și limitarea” noului coronavirus și oferă sprijin autorităților. Totodată, Armata noastră are capacitatea de a suplimenta efectivele și tehnica în cazul în care situația o va impune.

 

„Armata României contribuie la efortul național pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID-19. Potrivit decretului președintelui României pentru declararea stării de urgență pe teritoriul național, misiunea noastră este de a sprijini, la cerere, Ministerul Afacerilor Interne, asigurând paza și securitatea unor obiective sau zone, asigurând transportul unor efective, materiale sau tehnică, participând la triajul medical, misiuni de asistență medicală precum și alte misiuni care vor fi stabilite în funcție de evoluția situației. Avem capacitatea de a ne îndeplini aceste misiuni. Avem capacitatea de a suplimenta, la cerere, efectivele și tehnica, stabilite în acest moment prin planuri”.

 

Generalul Petrescu, șeful SMAp, mesaj pentru militari

 

„Mă adresez militarilor: Vă rog să respectați cu strictețe regulile stabilite în unități pentru prevenirea transmiterii acestui virus. Avem datoria să ne păstrăm capacitatea de acțiune și de intervenție intacte, avem datoria de a putea să acționăm atunci când este nevoie, în sprijinul populației, cu profesionalism și loialitate acolo unde țara are nevoie de noi.

Vă mulțumesc și sunt sigur că împreună putem depăși aceste momente”, a transmis generalul Daniel Petrescu. 

CITEȘTE ȘI: Pandemia COVID-19 | MApN a început montarea facilităților ROL 2 la Institutul Ana Aslan

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel