Generalul Petrescu: 2022 - dedicat pregătirii personalului la cerințele războiului modern. Începe un nou an de instrucție în Armata României

Sursă foto: Generalul Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării @OfficialFacebook
Sursă foto: Generalul Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării @OfficialFacebook

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, într-un mesaj transmis pe rețelele de socializare, a anunțat că anul 2022 va fi dedicat pregătirii personalului.

„În unitățile Armatei României se dă startul unui nou an de instrucție. În acest sens, direcțiile prioritare de acțiune se axează pe asigurarea unui nivel ridicat al capacității de reacție, dezvoltarea capabilităților necesare și relevante în sistemul defensiv național și aliat și realizarea unui salt calitativ în programul de instruire a forțelor”, a precizat șeful Statului Major al Apărării.

Generalul Daniel Petrescu a mai precizat că în acest an, pe lângă exercițiile planificate în acest an, se va „perfecționa procesul de recrutare, selecție, formare și pregătire a personalului în acord cu cerințele operaționale ale războiului modern”.

 

Amplu proces în Armata României pentru „formare și pregătire a personalului în acord cu cerințele operaționale ale războiului modern”

 

„Rămânem, totodată, definiți de apartenența și rolul activ de membri ai NATO și UE și de parteneriatul strategic cu Statele Unite.Acest an va fi dedicat personalului Armatei României. Pe lângă exercițiile planificate, se va perfecționa procesul de recrutare, selecție, formare și pregătire a personalului în acord cu cerințele operaționale ale războiului modern”, a precizat generalul Petrescu.

„De asemenea, obiectivul creșterii rezilienței societății românești va fi urmărit și prin contribuția instituției apărării naționale”, mai spune acesta.

„Vom continua participarea structurilor militare la limitarea răspândirii pandemiei, potrivit solicitărilor transmise de reprezentanții autorităților publice centrale și locale. Dragi camarazi, vă doresc succes în activitatea planificată pentru anul 2022! Să avem cu toții un an de instrucție cu multe realizări profesionale!”, a conchis Șeful Statului Major al Apărării.

Amintim că în cursul săptămânii trecute MApN a anunțat că organizează o campanie suplimentară de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României, pe locurile rămase neîncadrate în anul 2021.

Astfel, campania de recrutare are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezervişti voluntari (maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), rămase disponibile în unităţi militare din 15 judeţe - Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea și Vrancea.

CITEȘTE ȘI: Ce ne aduce 2022: Româna - prima care va deține cel mai modern sistem Patriot, avioane F-16 și producția de Piranha V în țară

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel