Generalul Iulian Berdilă: Forțele Terestre vor spune mereu „da” unui proiect care vrea să investească într-un viitor mai sigur (Video)

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Generalul-maior Iulian Berdilă, şef al Statului Major al Forţelor Terestre, sursă foto: MApN
Generalul-maior Iulian Berdilă, şef al Statului Major al Forţelor Terestre, sursă foto: MApN

Generalul-maior Iulian Berdilă, şef al Statului Major al Forţelor Terestre, a participat la patra etapă a proiectului ”Investments in a Safer Future”.

”Investments in a Safer Future” este un proiect organizat de consorțiul format din New Strategy Center, Universitatea de Vest din Timișoara și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”.

Proiectul este unul ambițios și are ca scop sporirea rezilienței tinerilor în fața campaniilor de dezinformare. Activitățile din cadrul inițiativei presupun evaluarea atât a nivelului de cunoștințe privind activitatea NATO, cât și a potențialelor vulnerabilități la campaniile de dezinformare ce vor să submineze încrederea în valorile democratice și coeziunea la nivelul NATO.

În cadrul secvenței mai mulți studenți civili și militari au dobândit cunoștințe care îi vor ajuta să identifice și să contracareze dezinformările, într-un context în care activitățile de război hibrid sunt tot mai numeroase.

Astfel, trainerii cadeți de la Academia Forțelor Terestre au învățat alături de tinerii de la Universitatea de Vest din Timișoara informații și și-au însușit instrumente pentru contracararea dezinformării și a știrilor false. Schimbul dintre mediul militar și cel civil a avut loc într-un format neconvențional, prin material teoretic și exerciții interactive deopotrivă.

 

Forțele Terestre Române, proiect împreună cu New Strategy Center și Universitatea de Vest din Timișoara

 

2. Generalul-... (iulian-berdila-new-strategy-center_46595000.jpg)

Generalul-maior Iulian Berdilă, şef al Statului Major al Forţelor Terestre, în timpul participării la patra etapă a proiectului ”Investments in a Safer Future”.

 

Locotenentul Gabriel Baciu din cadrul Forțelor Române Terestre a subliniat că proiectul are rolul de a „estompa golul informațional dintre cetățeni și personalul militar”.

Totodată, generalul-maior Iulian Berdilă, şef al Statului Major al Forţelor Terestre, a subliniat în cadrul evenimentului că „Universitatea de Vest din Timișoara e una din instituțiile care are și resursele și interesul pentru un proiect care vrea să investească într-un viitor mai sigur. Noi cei din Forțele Terestre din Armata României am spus de fiecare dată da unui asemenea demers”.

Proiectul se desfășoară cu implicarea directă și sub egida New Strategy Center. Proiectul își propune instruirea viitorilor lideri din zona civilă și militară prin diseminarea informațiilor privind aportul NATO la sporirea securității României și a întregului Flanc Estic, discutându-se concret și despre investiții în domeniul apărării, investiții care aduc prosperitate și securitate regiunii noastre.

Video din cadrul proiectului ”Investments in a Safer Future”. Sursă: UVT Media Hub - YouTube

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel