Generalul Ionel Oprea, despre haosul pe care l-a găsit la Suceava: Cine are interes să ascundă decese?

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Secretarul de stat general-maior (r) Ionel Oprea, cel care a coordonat activitatea militarilor de spitalul Suceava, a explicat de ce personalul nu a raportat la timp persoanele decedate. În acest sens, amintim că Grupul de Comunicare Strategică a raportat azi decese cauzate de COVID-19 la Suceava, care s-au înregistrat în urmă cu aproape o lună.

Ionel Oprea spune că a ordonat personalului, în scris, să facă raportările corect și, totuși, acest lucru nu s-a întâmplat. Conducerea militară a pus această situație și pe masa procurorilor care se ocupă de ancheta penală.

„S-a dat dispoziție scris ca toate aceste lucruri să se remedieze și să fie raportate. Când am revenit și am verificat, o parte din ele nu fuseseră înregistrate în sistem. Doamna de acolo a zis că s-a temut ca să nu se interpreteze. Ce să se interpreteze, doamnă? Sunt decese și trebuiau să fie introduse. Disciplina în serviciu nu face parte din educația profesională a tuturor de acolo. Spuneau așa, cu seninătate, că au considerat că nu e cazul sau: da, le facem. Dar de ce nu le-ați făcut? Cine și ce interes are să ascundă niște decese? Nu am fost în stare să le înțeleg determinarea sau cauzalitatea", a spus generalul Ionel Oprea, la postul de televiziune Digi 24.

(w670)

Foto: Generalul-maior medic (r) Ionel Oprea, cel care a preluat conducerea Spitalului Județean Suceava, focar de COVID-19

 

Generalul (r) Ionel Oprea a găsit haos la Spitalul Județean din Suceava

 

„Nici date despre personalul care era îmbolnăvit, 20 sau 21 câți erau, pe categorii, nu am găsit. Șeful nu numai că nu a fost în stare să ne prezinte o situație clară, dar nici nu a vrut, a refuzat și a plecat, și-a dat demisia. Nu a mai venit pe la serviciu. A trebuit să aducem de la Spitalul Militar Sibiu pe șeful de acolo și în 10 zile de abia am reușit să clarificăm cine, unde este, în ce situație se află. Am mers la condica de decese la morgă și nu corespondea cu numărul datelor din sistem. Am constatat un număr de 10 sau 11 foi de observație care nu fuseseră operate. Era vorba despre urgențe care din UPU au urcat direct în Terapie Intensivă unde au decedat în mai puțin de o zi", a mai spus el.

Oprea s-a aflat la conducerea Spitalului din Suceava timp de o lună. Spitalul a revenit de joi sub management civil. Neurochirurgul Alexandru Buzdugan este noul manager.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel