Generalul Daniel Petrescu: Piloții spanioli de Eurofighter vor efectua zboruri cu piloții români. Împreună suntem mai puternici

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Spania
Sursă foto: Ministerul Apărării din Spania

În cadrul ceremoniei de azi de certificare NATO a detaşamentului Forţelor Aeriene Spaniole, sosit în România în vederea executării serviciului de Poliţie Aeriană Întărită, a luat cuvântul și generalul-locotenent Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării.

Șeful Armatei noastre a urat bun venit militarilor spanioli, aflați pentru prima oară în misiune de Poliție Aeriană în țara noastră. Aceștia vor efectua misiuni de recunoaștere și se vor antrena alături de piloții români.

„Șase aeronave Eurofighter ale Forțelor Aeriene Spaniole au sosit săptămâna trecută la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, pentru două luni de misiune NATO de Poliție Aeriană Întărită, până la data de 31 martie. Transmitem bun venit celor 130 de militari spanioli care vor efectua zboruri de recunoaștere și se vor antrena alături de camarazii din Forțele Aeriene Române”

Generalul Daniel Petrescu a subliniat că misiunea NATO de Poliție Aeriană este una „de apărare colectivă pe timp de pace, menită să asigure securitatea spațiului aerian al Alianței”.

„Poliția Aeriană Întărită face parte din măsurile NATO adoptate în 2014 la summit-ul din Țara Galilor, demonstrând angajamentul aliaților de a descuraja orice posibilă agresiune. Misiunea este o componentă fundamentală a modului în care alianța oferă securitate membrilor săi și a posturii de descurajare și apărare a NATO”, a mai precizat Daniel Petrescu.

 

„Împreună suntem mai puternici” #WeAreNATO

 

Generalul român a salutat contribuția spaniolă la această misiune care reprezintă „un semn al angajamentului Spaniei față de NATO și al solidarității între statele membre”.

„E un mesaj clar că împreună suntem mai puternici. Detașamentul dumneavoastră va consolida rolul Forțelor Aeriene Române (...) Sunt convins că veți face o treabă extraordinară deoarece sunteți foarte experimentați, contribuind de multă vreme la astfel de misiuni în cadrul NATO”, a conchis Daniel Petrescu, care a amintit de misiunile spaniolilor în statele baltice.

„Potrivit Raportului NATO 2030: Uniți pentru o nouă eră, pacea de care s-au bucurat cei mai mulți europeni în ultimele șapte decenii reprezintă o excepție istorică. NATO rămâne gardianul acestei realizări neprețuite. Prin extraordinarul angajament al tuturor aliaților, această realizare va rămâne protejată și în anii care urmează”, a încheiat șeful Statului Major al Apărării.

Amintim că la începutul anului, Forțele Regale Canadiene și-au încheiat misiunea de Poliție Aeriană în țara noastră. Cel de-al patrulea Detaşament al Forţelor Aeriene Regale Canadiene, sosit în România – la începutul lunii septembrie – în vederea executării serviciului de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing – eAP) sub comanda NATO, şi-a încheiat la începutul acestui an cele patru luni de misiuni desfăşurate de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel