Generalul Daniel Petrescu anunță că Armata română ar putea ridica un nou spital de campanie

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

General-locotenent Daniel Petrescu (Șeful Statului Major al Apărării) a vorbit despre acțiunile viitoare ale Armatei române în contextul epidemiei de COVID-19.

Într-o intervenție video la postul de televiziune Antena 3, generalul Daniel Petrescu a anunțat că acțiunile în care e angajată Armata României în combaterea noului coronavirus vor continua.

Șeful Statului Major al Apărării a precizat, de asemenea, că Armata va încerca să operaționalizeze un nou spital de campanie în viitorul apropiat.

„În general ne vom continua misiunile pe aceleași coordonate. Vom continua să sprijinim la cerere Ministerul Afacerilor Interne în acțiunile de securizare atât a unor obiective sau zone, vom prelua de la Jandarmerie securitatea unor obiective importante astfel încât jandarmii să poată fi folosiți mai mult în acțiunile de ordine publică.

În cursul săptămânii viitoare vom mai avea zboruri de transport aerian strategic cu materiale de protecție iar în cursul zilei de mâine o echipă medicală de la Spitalul Militar din Cluj se va deplasa la Suceava, vor fi 20 de medici și personal auxiliar care vor sprijini în continuare acțiunile pe care le desfășurăm acolo. Vom continua și acțiunile de decontaminare pe care le desfășurăm în zonă (...) și vom încerca să operaționalizăm încă un spital de campanie în viitorul apropiat”, a preizat generalul Daniel Petrescu.

Totodată, șeful Statului Major al Apărării a precizat că în cursul zilei de luni spitalul de campanie de la Ana Aslan din Otopeni va deveni operațional, în timp ce spitalul mobil ridicat în Constanța va deveni și el operațional în cursul săptămânii viitoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel