Generalul american Vincent Brooks nu crede că armele nucleare ar oferi un avantaj Coreei de Sud. Nordul s-ar putea vedea încolțit

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Coreea de Sud
Sursă foto: Ministerul Apărării din Coreea de Sud

Generalul (r.) Vincent Brooks, fost șef Comandamentului Forțelor Americane din Peninsula Coreea, în cadrul unei dezbateri cu privire situația din Peninsula Coreea, a discutat despre posibiltiatea ca Coreea de Sud să dețină arme nucleare.

Generalul american e de părere că înzestrarea Sudului cu arme nucleare nu ar face decât să adauge un „risc inutil” în Peninsula și așa foarte tensionată. Un asemenea scenariu, e de părere generalul Vincent Brooks, citat de publicația Stripes, ar escalada tensiunile.

Fostul comandant al Comandamentului Forțelor Americane din Peninsula Coreea a precizat că înzestrare cu arme nucleare nu ar oferi vreun avantaj strategic Coreei de Sud și nici nu ar ajuta la descurajarea Nordului.

Generalul american a descris Coreea de Sud ca o „democrație matură” care a rezistat presiunilor și a trecut teste grele”, dar deținerea armelor nucleare nu ar ajuta în actuala situație.

În pofida faptului că Nordul e tot mai agresiv, Phenianul s-ar putea vedea încolțit și nevoit să riposteze.

 

Mai mulți politicieni de la Seul doresc arme nucleare. SUA și-au retras focoasele nucleare din Peninsulă în 1991

 

Discuția a avut loc în contextul în care în ultimii ani tot mai mulți politicieni sud-coreeni, inclusiv candidați la viitoarele alegeri prezidențiale, au ridicat problema înarmării nucleare ca răspuns la programul nuclear dezvoltat agresiv de Coreea de Nord.

Actualul președinte sud-coreean Moon Jae-in se opune desfășurării armelor nucleare în nucleare în Coreea de Sud, temându-se de o cursă nucleară a înarmării. El e de părere că Seulul și aliații au deja un avantaj militar în fața Nordului iar înzestrarea cu arme nucleare nu ar ajuta deloc.

Sursa citată amintește că SUA și-au retras din Peninsulă armele nucleare în 1991.

Amintim că în ultimele zile situația din Penisulă a devenit tot mai tensionată. La doar câteva ore după ce Coreea de Nord a testat, pe 15 septembrie, două rachete sol-sol, care au avut ca puncte de impact Marea de Est, Seulul a lansat o rachetă balistică, de pe submarinul Dosan Ahn Chang-ho de 3.000 de tone. Phenianul mai lansase o altă rachetă în urmă cu doar două zile înainte de a doua lansare.

CITEȘTE ȘI: Duel cu rachete balistice între cele două Corei. Sudul a răspuns lansărilor din Nord

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel