Duel cu rachete balistice între cele două Corei. Sudul a răspuns lansărilor din Nord

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Sursă foto: Naval News
Sursă foto: Naval News

La doar câteva ore după ce Coreea de Nord a testat, pe 15 septembrie, două rachete sol-sol, care au avut ca puncte de impact Marea de Est, Seulul a lansat o rachetă balistică, de pe submarinul Dosan Ahn Chang-ho de 3.000 de tone.

Lansările Phenianului au fost făcute din zona centrală a țării, rachetele aterizând în largul coastei de est a Coreii de Nord, potrivit unui comunicat de presă al Statului major Întrunit al Forțelor Armate sud-coreene. Cele două rachete ar fi fost lansate la ora locală 12.30 (03:30 GMT)  și au zburat aproximativ 800 km, atingând o altitudine maximă de 60 de km.

Paza de coastă a Japoniei a raportat, de asemenea, un obiect - posibil o rachetă balistică - care a aterizat în afara zonei sale economice exclusive.

La scurt timp după ce Coreea de Nord a lansat cele două rachete balistice, Japonia și Coreea de Sud au anunțat organizarea unei reuniuni de urgență pentru a discuta amenințările asupra teritoriului lor.

"Tragerile amenință pacea și siguranța Japoniei și a regiunii și sunt absolut revoltătoare", a spus premierul japonez Yoshihide Suga. "Guvernul Japoniei este hotărât să intensifice supravegherea pentru a fi pregătit să facă față oricărei situații neprevăzute".

Atât Suga, cât și președintele sud-coreean Moon Jae-in au convocat sesiuni ale consiliilor de securitate națională pentru a discuta lansările, informează publicația Defense World.

 

Coreea de Nord e la a doua lansare în doar două zile

 

Phenianul este la cel de-al doilea test din ultimele zile, precedentul având loc pe 13 septembrie, când o rachetă de croazieră a lovit cu succes o țintă aflată la 1500 km.

Miniștrii de externe din Coreea de Sud și China s-au întâlnit miercuri la Seul, pe fondul îngrijorărilor legate de testul din 13 septembrie. Reprezentanți de vârf  pe probleme nucleare, din Japonia, Statele Unite și Coreea de Sud au discutat, pe 14 septembrie la Tokyo, despre programele nucleare și de rachete ale Coreii de Nord.

La începutul lunii septembrie, Coreea de Sud a efectuat, la rândul său, o lansare-test a unei rachete balistice de la bordul submarinului Dosan Ahn Chang-ho, care a fost operaționalizat în luna august.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel