General grec: Provocările Turciei ar putea duce la un incident cu consecințe neprevăzute

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul grec Konstantinos Floros
Generalul grec Konstantinos Floros

Generalul grec Konstantinos Floros a susținut, săptămâna trecută, două teleconferințe cu oficialii NATO în care a precizat că provocările Turciei în Marea Egee și la Evros, la granița terestră greco-turcă, vor duce cu precizie matematică la un accident cu consecințe neprevăzute.

Amintim că, un avion de luptă F-16, aparţinând Forţelor Aeriene Turce, a fost interceptat şi urmărit de o aeronavă Mirage 2000 a Forţelor Aeriene elene. Incidentul a avut loc în cursul zilei de duminică, după ce avionul F-16 turcesc a încălcat spaţiul aerian al Greciei.

Generalul grec a acuzat NATO, sub o formă sau alta, că-i tolerează Turciei unele acţiuni provocatoare, prin faptul că nu o sancţionează.

,,Agresiunea zilnică a Turciei împotriva Greciei este evidentă și cunoscută de NATO, care o ascunde în mod sistematic și o protejează de controlul internațional'', a precizat generalul Konstantinos Floros, potrivit cotidianului grec Greek City Times.

Pericolul unui accident cauzat de încălcările Turciei din Marea Egee, dar şi atitudinea Ankarei față de Grecia, au fost două aspecte subliniate de generalul Floros când a precizat că „riscul unui accident și consecințele grave pe care le va aduce un astfel de incident" este real.

Floros a făcut referire și la hărțuirea unui elicopter elen de către Turcia, care îl transportă și ministrul Apărării, Nikos Panagiotopoulos.

El a discutat, de asemenea, cu doi oficiali de rang înalt ai NATO, președintele Comitetului militar al NATO, Sir Stuart Peach şi cu comandantul adjunct al Puterilor Aliate din Europa, generalul Tim Radford, despre comportamentul agresiv şi provocator al Turciei în Marea Egee și în Marea Mediterană de Est, făcând referire la încălcările zilnice ale spaţiului aerian naţional a Greciei, de către Forţele Aeriene ale Turciei și încălcarea embargoului armelor impus de ONU asupra Libiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel