General arestat la Ankara pentru legături cu Organizația Fetullah Gulen

Eduard Pascu / 16 ian 2020 / 09:28
Generalul locotenent Metin Iyidil
Generalul locotenent Metin Iyidil

Poliția antiteroristă a arestat joi un general în rezervă al Turciei pentru legăturile sale cu Organizația Fetullah (FETO), grupul acuzat că ar fi în spatele loviturii de stat din 2016, transmite agenția turcă Anadolu.

Fostul general locotenent Metin Iyidil a fost arestat în Ankara, după ce instanța a emis un mandat de arestare la cererea procurorilor.

Metin Iyidil, fostul comandant al Comandamentului de Instruire și Doctrină a Forțelor Terestre (EDOK), a mai fost arestat și risca o condamnare pe viață sub acuzația de a încerca, prin violență, să răstoarne ordinea constituțională a Turciei, ca parte a tentativei de lovitură de stat comisă de FETO.

El a fost ulterior achitat și eliberat după ce o instanță locală a revocat ordonanța în urma apelului formulat de Iyidil.

"FETO și liderul său din SUA, Fetullah Gulen, a orchestrat lovitura de stat din 15 iulie 2016, care s-a soldat cu 251 de morți și aproape 2.200 de răniți.

Ankara acuză, de asemenea, că FETO se află în spatele unei campanii de lungă durată pentru răsturnarea statului prin infiltrarea oamenilor săi în instituțiile turce, în special în Armată, Poliție și sistemului judiciar", mai arată sursa citată.

Vezi și: Poliția turcă continuă arestarea susținătorilor lui Fethullah Gulen

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy