Gen. Daniel Petrescu, şeful Statului Major: Estimăm o contribuție ”semnificativă” a SUA la programele de înzestrare a Armatei române

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu a vorbit despre vizita pe care a efectuat-o în Statele Unite.

Potrivit șefului Statului Major al Apărării, întâlnirile programate în Statele Unite au vizat aspecte privind cooperarea cu SUA pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO în special la Marea Neagră, în contextul geopolitic extrem de complicat, marcat de agresiunea neprovocată a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

În fiecare an în cadrul mandatului, am avut o vizită în Statele Unite ale Americii. (...) Este prima vizită pe care am întreprins-o în Alabama de la preluarea mandatului şi am discutat elemente care ţin de parteneriatul nostru cu Alabama. Am fost la Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale şi am purtat mai multe discuții”, a declarat gen. Daniel Petrescu pentru Radio România.

Șeful Armatei românei a evidențiat nivelul excelent de cooperare care există ”între Forţele Speciale ale Armatei României şi Forţele Speciale Americane”.

Foto: Gen. Daniel Petrescu / MApN

Generalul a explicat că au avut loc diverse întâlniri, la Washington, ”cu aproximativ întreg leadershipul, şefii categoriilor de forţe, la Comitetul Întrunit al şefilor statelor majore, la comandantul Gărzii Naţionale din Statele Unite şi la structurile de cooperare în domeniul apărării”.

 

Cooperarea la Marea Neagră

 

Șeful Statului Major al Apărării a reiterat buna colaborare între cele două state pe linie militară, fie că este vorba de misiunile comune de descurajare și apărare, fie de programele de înzestrare al Armatei române.

Foto: F-16 Fighting Falcon / MApN

”M-a interesat un schimb de informaţii şi discuţii pe marginea situaţiei de securitate, la Marea Neagră, perspectiva cooperării noastre, perspectiva întăririi posturii de cooperare, posturii de descurajare şi apărare aliate şi aici activităţile comune avem dislocat un contingent semnificativ la Mihail Kogălniceanu”, a mai declarat Șeful Armatei române.

Acesta a ținut să precizeze că estimează o contribuție ”semnificativă” din partea Statelor Unite la programele României de procurare de armament

”Avem destule programe de înzestrare, destul de mature pe care le desfăşurăm cu Statele Unite ale Americii. (...)

În ceea ce priveşte cooperarea noastră, suntem pe acelaşi trend excelent şi am încredere că şi pe viitor contribuţia Statelor Unite în România va fi una semnificativă şi, de asemenea, că vom putea să ducem la îndeplinire ceea ce ne propunem în privinţa realizării capabilităţilor prin programele de procurare de armament”, a mai adăugat gen. Petrescu.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

”Avem aliaţi, avem toate premisele ca împreună, în cadrul NATO, al UE şi al parteneriatului strategic cu Statele Unite, să ne realizăm aceste obiective.

Statele Unite sunt partenerul nostru strategic cel mai important, sunt un aliat în cadrul NATO, avem o foaie de parcurs pe zece ani în ceea ce priveşte cooperarea între Statele Unite şi România şi avem şi rezultate deosebite în această cooperare”, a conchis Șeful Statului Major.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel