Garda Revoluționară îi antrenează pe luptătorii Houthi la Academia Forțelor Speciale din nordul Iranului

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Iran / pexels, Lara Jameson
Iran / pexels, Lara Jameson

Daily Telegraph a relatat că zeci de membri ai grupării Houthi au fost instruiți de forțele Gărzii Revoluționare, în urmă cu patru ani, la Academia Navală a Forțelor Speciale din nordul Iranului.

Ziarul britanic a relatat, citând surse iraniene, că 200 de membri ai grupului Houthi s-au deplasat în portul de coastă ZibaKenar, la Marea Caspică (330 de kilometri nord de Teheran), pentru a primi pregătire la Academia de Științe și Tehnologie Marine, afiliată la Garda Revoluționară.

Academia a alocat o secție pentru a organiza un curs de pregătire de șase luni pentru mercenarii străini, inclusiv grupul Houthi, sub conducerea Forței Quds, brațul extern al Gărzii Revoluționare Iraniene.

Academia, care poartă numele liderului suprem iranian Ali Khamenei, a fost înființată în 2013, iar la patru ani de la înființare, toată pregătirea navală a Gărzilor Revoluționare, inclusiv pregătirea grupurilor armate loiale Iranului, a fost transferată la baza navală cu vedere la Marea Caspică.

Primul curs al luptătorilor Houthi în domeniul științei și tehnologiei marine a fost lansat în ianuarie 2020. Aceștia au fost găzduiți separat de alți studenți, cărora li s-a interzis să interacționeze cu ei pentru a preveni scurgerea de informații.

Gărzile Revoluționare folosesc de obicei Insula Farur (Farvar) pentru a antrena grupuri armate străine în "războiul de gherilă" și "războiul asimetric". Insula este situată într-o locație strategică, pe care Garda Revoluționară o numește zonă de "conflict" și include insulele ocupate de Emiratele Arabe Unite, Abu Musa, Greater Tunb și Lesser Tunb.

 

Răspunsul ferm aplicat rebelilor Houthi de SUA și câțiva aliați este în afara operației "Prosperity Guardian"

 

Comandamentul Central al SUA, Centcom, a publicat pe platforma X un clip video care detaliază lansarea avioanelor de luptă care au exectuat loviturile îndreptate împotriva țintelor aparținând grupării Houthi "Ansar Allah".

Loviturile au vizat sisteme radar, sisteme de apărare antiaeriană, locuri de depozitare, rampe de lansare a dronelor, rachete de croazieră și rachete balistice. Aceste lovituri au fost efectuate de forțele americane în cooperare cu Marea Britanie și cu sprijinul Australiei, Bahrainului, Canadei și Țărilor de Jos.

Comandamentul a confirmat că nu există nicio legătură între aceste lovituri și Operația "Prosperity Guardian", care este o alianță de apărare ce include peste 20 de țări care operează în Marea Roșie, strâmtoarea Bab al-Mandab și Golful Aden.

La rândul său, comandantul forțelor aeriene americane din Orientul Mijlociu, generalul Alexus Grynkewich, a anunțat executarea unor lovituri împotriva a 60 de ținte în 16 locații aparținând rebelilor Houthi, folosind peste 100 de rachete ghidate.

Presa Houthi a relatat că loviturile au vizat aeroportul Taiz și tabăra Brigăzii a 22-a din districtul Taiziyah, la nord de Taiz.

 

Citește și: Avioane de luptă și nave, inclusiv submarine ale SUA și Marea Britanie au lansat o operațiune împotriva Houthi în Yemen

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel