Game over după ce Penssylvania și Georgia 'au căzut'. Joe Biden depășește pragul de 270 de electori și devine președinte

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Joe Biden Facebook
Sursă foto: Joe Biden Facebook

Se pare că ne îndreptăm spre un deznodământ clar în cazul alegerilor din Statele Unite ale Americii: Joe Biden va deveni cel de-al 46-lea președinte american.

Cursa se dă pentru a obține numărul de 270 de electori în Colegiul Electoral și a deveni astfel președinte. Nu avem încă un rezultat cert deoarece au fost aproximativ 100 de milioane de voturi prin corespondență și voturi anticipate, astfel că acestea se mai numără.

Biden e cotat în acest moment cu 264 de electori de Fox după ce Arizona nu o mai poate pierde. CNN e mai moderată și îi pune în dreptul său 253, deși doar o minune ar mai putea întoarce Arizona la Trump în contextul în care Biden are un avans de 47.052 de voturi și numărarea acestora se apropie de final.

În acest moment se „joacă” însă în 4 state: Nevada (6 electori), Carolina de Nord (15 electori), Georgia (16 electori) și Pennsylvania (20 electori). 

Biden are nevoie doar de un singur stat și câștigă Casa Albă, în contextul în care în Nevada are un avas destul de liniștitor.

 

Au 'căzut' Georgia și Penssylvania, state care îi mai păstrau lui Trump o palidă speranță

 

Scenariul pentru Trump era să ia toate aceste state. Azi a fost însă o zi neagră pentru republicani. Georgia, unde Trump avea un avans, cât și Penssylvania, unde la fel conducea, au „căzut” în urma numărării voturilor prin corespondență. 

Potrivit CNN, în Georgia în acest moment Biden are un avans de 1.097 de voturi, când mai sunt foarte puține de numărat, iar în Penssylvania l-a depășit pe Trump cu 5.587 de voturi. În Nevada diferența e chiar mai mare, 11.438 voturi în favoarea lui Biden.

Situația pentru Trump e cu atât mai grea cu cât în Penssylvania, deși mai sunt potrivit CNN de numărat aproximatv 130.000 de voturi, majoritatea dintre ele sunt voturi prin corespondență, deci exact cele care l-au plasat pe Biden în față în Penssylvania.

Deși presa de peste ocean e prudentă să declare victoria lui Biden, aritmetica ne arată că foarte probabil Biden va lua atât Nevada și Penssylvania, astfel încât va ajunge la 290 de electori. Era suficientă Nevada oricum. Iar dacă își menține și avansul în Georgia, Biden atinge 306 electori.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel