Game of Drones: Patru drone turcești și una grecească au zburat simultan la frontiera dintre cele două state

Ionel Copcea |
Data publicării:

Conturi de Twitter de monitorizare a aviației au semnalat faptul că, pe 10.09.2021, patru drone turcești și una grecească s-au aflat simultan în aer, la frontiera dintre cele două țări.

Trei drone turcești de tip Bayraktar TB2, din care două ale Forțelor Terestre, cu numerele de înregistrare TB2T165 și TB2T172, precum și una din compunerea Forțelor Navale, cu numărul de înregistrare TCB801, au operat între Antalya și Izmir. A patra dronă, tot de tip Bayraktar TB2, aparținând Forțelor Terestre, cu numărul de înregistrare TB2T205, a zburat în nordul țării, în proximitatea frontierei terestre cu Grecia.

În același timp, o dronă grecească din cadrul Forțelor Navale, de tip IAI Heron, a decolat de la Baza Aeriană Skyros și a îndeplinit misiuni de patrulare între insulele Kos și Samos.

Acțiunile dronelor din cele două state confirmă rivalitatea de durată manifestată inclusiv în Marea Mediterană și Marea Egee. În ultimele decenii, tensiunile dintre Turcia și Grecia, determinate de probleme economice, geopolitice sau ținând de delimitarea frontierelor maritime, au fost de mai multe ori în situația de a genera un conflict militar.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel