Gabriela Popescu, Microsoft: Inteligența Artificială este aici să îți ajute munca, nu să îți fure jobul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Cea de-a 12 a ediție a Forumului Aspen – GMF Bucharest, organizat de Institutul Aspen România și German Marshall Fund of the United States (GMF) a abordat și impactul Inteligenței Artificiale asupra societății moderne.

Panelul dedicat Inteligenței Artificiale s-a axat pe beneficiile pe care IA le aduce, precum și pe oportunitățile pentru România și regiune.

Discuția a abordat principiile cheie care ar trebui să ghideze dezvoltarea etică și responsabilă a IA. 

În cadrul panelului Gabriela Popescu, Director Corporate, External and Legal Affairs, Europa Centrală al Microsoft a analizat impactul pe care Inteligența Artificială îl are asupra societății în ansamblu, vorbind despre încercările Microsoft de a integra IA pentru a ajuta oamenii, nu pentru a-i înlocui.

”Trebuie să ne asigurăm că Inteligența Artificială nu va fi o armă ci un instrument. IA trebuie să îți ajute munca, nu să îți fure jobul”, explică reprezentantul Microsoft. ”Când vorbim de IA și de implementarea inteligenței artificiale, trebuie să ne gândim că e vorba de o muncă intersectorială”.

În privința cadrului de reglementare , companii precum Microsoft lucrează cu mai mulți parteneri pentru a stabili un cadru de utilizare sigură a Inteligenței Artificiale.

Gabriela Popescu explică faptul că Microsoft are șase principii de bază privind Inteligența Artificială: corectitudine, confidențialitate și securitate, transparenţă, siguranță, incluziune și responsabilitate.

Aceasta recunoaște că procesul de IA comportă și unele riscuri, dar subliniază că Microsoft încearcă să le minimizeze. În acest sens, spune reprezentantul Microsoft, compania are un Comitet de etică privind aspectele legate de IA. Fiecare produs pe care Microsoft îl lansează trebuie să treacă printr-un proces de verificare, iar structura de etică are un rol foarte important în acest sens.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel