Gabriel Leș, vizită în Macedonia de Nord. Securitatea internațională e pe agenda de lucru

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş

Combaterea fenomenului terorist şi securitatea internaţională se află pe agenda vizitei ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, în Macedonia de Nord, care va avea loc în zilele de 11 şi 12 septembrie.

Cu acest prilej, ministrul Leş va avea o întrevedere cu omologul său, Radmila Sekerinska-Jankovska.

Vizita oficialului român în statul partener este prima de la semnarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Tratatul Atlanticului de Nord din 6 februarie 2019, ţara noastră fiind printre primele state aliate care au ratificat documentul, a informat miercuri un comunicat al MApN.

"Agenda de discuţii va cuprinde teme precum perspectivele dezvoltării relaţiilor de cooperare bilaterală în domeniul apărării, securitatea internaţională, măsurile de combatere a fenomenului terorist, precum şi angajamentele celor două state în cadrul iniţiativelor regionale. De asemenea, discuţiile bilaterale din cadrul vizitei oficiale vor viza etapele parcurse de Republica Macedonia de Nord în procesul de aderare la Uniunea Europeană şi sprijinul acordat de România pe durata deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene", a precizat comunicatul MApN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel