Gabriel Leș, vizită de lucru la „Avioane Craiova” și Deveselu

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leş a efectuat, în zilele de 16 și 17 iulie, o vizită de documentare în unităţi militare din Craiova şi la Deveselu.

Vizita a debutat marţi, 16 iulie, la sediul comandamentului Brigăzii Multinaționale Sud-Est şi a continuat la Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ștefan Odobleja", din Craiova.

În cadrul unui briefing, ministrul Leș a fost informat, de către echipa de conducere a comandamentului brigăzii, despre noile proiecte de infrastructură – o clădire nouă pentru sediul unității, o sală de sport ultramodernă și o parcare supraterană, și despre misiunile pe care brigada la îndeplinește în cadrul Alianței Nord-Atlantice și Armatei României, informează MApN într-un comunicat emis către Defense România.

Ministrul apărării naționale a apreciat întreaga activitate a personalului unității. „Element central a Prezenţei Înaintate Adaptate a NATO pe flancul estic, dar şi contributor semnificativ la Prezenţa Înaintată Adaptată, Brigada Multinaţională de Sud-Est devine, de la an la an, un reper important în comunitatea NATO", a spus ministrul apărării naționale.

La Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ștefan Odobleja", ministrului Leș i-au fost prezentate proiectele de infrastructură ce urmează a fi realizate pentru îmbunățirea și dezvoltarea de noi capabilități medicale în garnizoana Craiova și stadiul procesului de achiziție de aparatură și dispozitive medicale. În timpul întâlnirii cu personalul instituției medicale, Gabriel Leș s-a arătat încântat de faptul că tot mai mulți cetățeni din zonă au încredere în spitalul militar și vin să se trateze în această unitate medicală de elită.

 

Vizită la „Avioane Craiova”

 

Miercuri, 17 iulie, în cea de-a doua zi a vizitei, ministrul Leș s-a deplasat la „Avioane Craiova", unde a avut o întâlnire cu reprezentanții conducerii fabricii. Ministrul a făcut cunoscut că la nivelul M.Ap.N. se lucrează la documentația necesară demărării programului de modernizare a aeronavelor IAR 99 Șoim. Agenda zilei de astăzi a cuprins și discuții la sediul Centrului de Cercetări și Încercări în Zbor Craiova, aflat în subordinea M.Ap.N.

Ministrul apărării naționale, împreună cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, s-a întâlnit cu personalul român și american al Bazei 99 Deveselu și a fost informat despre lucrările viitoare de infrastructură și achiziții de echipamente necesare îmbunătățirii spațiilor administrative, logistice și celor destinate instruirii.

 

Leș a apreciat colaborarea dintre militarii români și americani

 

Ministrul Leș a apreciat contribuţia esențială a Bazei Militare 99 Deveselu la Scutul Antirachetă al NATO și colaborarea excelentă între militarii români și americani, care „are un scop comun, deosebit de important pentru apărarea teritoriului României şi al aliaţilor săi din NATO: buna funcţionare a sistemului antirachetă amplasat aici".

În partea a doua a zilei, ministrul apărării naționale a avut o întrevedere cu reprezentanți ai conducerilor unităților din garnizoana Caracal, cărora le-a mulțumit pentru modul în care militarii și-au îndeplinit misiunile în țară și teatrele de operații și a reiterat faptul că, pentru conducerea M.Ap.N., resursa umană este cea mai importantă valoarea a Armatei României.

În context, Gabriel Leș a spus că există toate premisele pentru ca unele dintre proiectele majore de înzestrare demarate deja să fie finalizate în perioada imediat următoare, astfel încât militarii să își îndeplinească misiunile cu tehnică performantă. „Este al treilea an în care M.Ap.N. are alocate două procente din PIB. Armata trebuie să aibă în dotare cele mai performante echipamente pentru a-și îndeplini obiectivele și misiunile asumate în cadrul NATO și al parteneriatului strategic cu SUA", a concluzionat ministrul apărării naționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel