Gabriel Leș, ”vești” despre completarea escadrilei de F-16 a Forțelor Aeriene Române

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane F-16, sursă foto: Forțele Aeriene Române
Avioane F-16, sursă foto: Forțele Aeriene Române

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a transmis un mesaj în ceea ce privește escadrila de F-16 a Forțelor Aeriene Române.

Într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, Gabriel Leș a anunțat că în cursul lunii septembrie a fost demarat ”procesul de avizare interinstituțională” pentru completarea escadrilei de F-16 a Forțelor Aeriene Române. 

Ministrul apărării a anunțat că cele cinci avioane F-16 care vor fi achiziționate vor avea o configurație identică cu primele 12 avioane F-16 aflate deja în dotarea Armatei române.

„Avem vești în ceea ce privește completarea escadrilei de #F16 a Forțelor Aeriene Române. În cursul lunii septembrie 2019 a fost demarat procesul de avizare interinstituțională, proiectul fiind postat în transparență decizională pe site-ul ministerului.

Documentul va ajunge în Parlamentul României pentru aprobare, până la sfârșitul anului, însoțit de toate avizele.

Configurația celor cinci avioane este identică cu cea a primelor 12 avioane F-16 aflate în dotarea Forțelor Aeriene Române”, a transmis Gabriel Leș.

 

Modernizarea Bazelor Aeriene, în grafic

 

Totodată, ministrul Apărării a adăugat că „investițiile în infrastructura bazelor aeriene sunt în grafic”, venind cu noi date despre Baza 86 Aeriană din Borcea, baza de la Câmpia Turzii, dar și de la Mihail Kogălniceanu.

„În Baza 86 Aeriană se vor recepționa, până la sfârșitul acestui an, încă o parte importantă din hangarele pentru aeronavele F-16, iar la Câmpia Turzii suntem încrezători că, până la finalul acestui an, vor fi parcurse toate etapele de natură legală și administrativă care să ne permită, începând cu anul 2020, demararea lucrărilor pentru modernizarea și extinderea aerodromului militar.

Și la Mihail Kogălniceanu am făcut primii pași pentru fundamentarea amplului proiect de extindere și modernizare a Bazei 57 Aeriene. La finalizarea celor trei proiecte de investiții, #ForteleAerieneRomane vor dispune de unele dintre cele mai moderne și avansate tehnologic baze aeriene din regiunea noastră”, a concluzionat Gabriel Leș.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel