Gabriel Leș, propunerea pentru noul ministru al Apărării

Sebastian Florea |
Data publicării:

Gabriel Leș, senator PSD de Satu Mare, fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu, a fost propus să preia portofoliul de la Mihai Fifor, care și-a dat astăzi demisia.

Gabriel-Beniamin Leș a mai fost ministru al Apărării în perioada 5 ianuarie 2017 – 29 iunie 2017. Gabriel Leș a mai fost secretar pentru armamente din octombrie 2015, numit de fostul premier Victor Ponta, dar păstrat și în Guvernul Cioloș. Leș, fost subprefect, viceprimar al municipiului Satu Mare și director al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, este licențiat în economie, dar a făcut și cursuri la Colegiul Național de Apărare.

Gabriel Leș (41 de ani) este licențiat în Economie, specializarea Marketing la Universitatea de Vest Timișoara și deține un masterat în "Managementul financiar contabil și juridic al firmei". A mai urmat un curs în 2009 în cadrul Institutului Național de Administrație – Programului de perfecționare "Achiziții publice, concesiuni, contracte". În 2009, a absolvit Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici.

Leș a urmat cursuri și la Colegiul Național de Apărare, acolo unde s-a specializat în "Securitate și bună guvernare".

Fifor, demisie

Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, a fost validat de Comitetul Executiv Naţional al PSD în funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu a devenit secretar general interimar al partidului, iar Biroul Politic al Organizaţiei PSD Ilfov a fost dizolvat, a anunţat luni preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

'L-am propus colegilor pe Mihai Fifor ca preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, având speranţa că Mihai va organiza foarte curând, foarte rapid departamentele partidului, pe fiecare minister sau în oglindă cu fiecare minister. Va fi un departament care va furniza informaţii, propuneri, sprijin pentru ministerele respective, în acelaşi timp informări periodice către prim-ministru', a declarat Dragnea, la finalul CExN al PSD. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel