Frontul din Ucraina | Generalul Oleksandr Sirski: Situația din estul țării rămâne dificilă, deoarece armata rusă invadatoare se regrupează

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Oleksandr Sirski, comandantul Forțelor Terestre Ucrainene și comandantul Grupului Est al Forțelor Armate ale Ucrainei. Sursa Foto: Military Media Center.
Generalul Oleksandr Sirski, comandantul Forțelor Terestre Ucrainene și comandantul Grupului Est al Forțelor Armate ale Ucrainei. Sursa Foto: Military Media Center.

Forțele Armate Ucrainene continuă să respinga inaintarea trupelor ruse pe zona liniei de front intre Kupiansk-Limanski și avansează treptat în zona Bakhmut. Cu toate acestea, situația pe frontul de est rămâne dificilă, a raportat de Centrul ucrainean Media Militar la 30 august, cu referire la comandantul Forțelor Terestre Ucrainene, generalul Oleksandr Sirski.

,,Unitățile noastre continuă să rețină ofensiva inamicului în sectorul Kupyansk-Lyman. Cele mai aprige lupte au loc în apropiere de Raihorodka și Kovalivka, unde inamicul, în ciuda pierderilor, încearcă să străpungă apărarea cu ajutorul unităților de asalt", a notat generalul, potrivit The New Voce Ukraine.

În același timp, armata rusă invadatoare se regrupează, aducând noi unități de pe teritoriul Federației Ruse pentru a crește numărul și capacitatea de luptă a trupelor sale.

 

,,Lupte grele au loc zilnic în sectorul Bakhmut. Inamicul încearcă să recupereze cu orice preț pozițiile pierdute, contraatacând unitățile noastre de mai multe ori pe zi. Noi luăm toate măsurile pentru a perturba planurile inamicului și avansăm treptat", a subliniat comandantul Forțelor Terestre Ucrainene.

Potrivit generalului Oleksandr Sirski, lupte intense au loc în zonele Bakhmut, Kurdiumivka, Iahidne și Andriivka, astfel că se acordă o atenție specială acestor zone.

Anterior, s-a raportat că armata ucraineană avansează în sectorul Tavria și împinge trupele ruse dincolo de linia frontului.

 

Forțele Armate Ucrainene se apropie de a doua linie de apărare a rușilor

 

Recent, Ministerul ucrainean al Apărării a confirmat oficial eliberarea satului Robotine și a adăugat că trupele ucrainene se îndreaptă acum spre aşezările Novoprokopivka și Ocherevatne. Acest lucru poate însemna începutul luptelor pe prima linie de fortificații de beton a ocupanților ruși din sud, cunoscută și sub numele de "linia Surovikin".

Există din ce în ce mai multe semne că trupele ucrainene au străpuns prima linie de apărare a Rusiei pe o parte a frontului sudic din regiunea Zaporojie și își continuă avansul spre orașul strategic Tokmak.

În unele cazuri, militarii ruşi recunosc că situația de acolo este deplorabilă. Unii dintre ei recunosc că Ucraina folosește aviația pentru a acoperi infanteria care avansează și a adus muniție suplimentară în zona Mălăia Tokmachka. Alții îndrăznesc să recunoască faptul că "acesta este un moment critic pe câmpul de luptă".

La rândul său, Oleksandr Kovalenko, observator militar al grupului ucrainean de voluntari ''Rezistența Informațională'', a declarat într-un interviu acordat TSN.ua că, după ce Forțele Armate Ucrainene au străpuns prima linie de apărare a trupelor rusești în Zaporojie, acum au fost create toate condițiile pentru străpungerea celei de-a două linii de apărare.

Potrivit acestuia, după ce în regiunea Zaporojie a fost ruptă linia frontului dintre Robotine și Verbove, armata ucraineană a ajuns pentru prima dată la cea de-a doua linie de apărare a Rusiei. La urma urmei, aceste sate au fost cea mai importantă fortăreață pentru trupele rusești în această locație - la granița dintre prima și a doua linie de apărare.

Această opinie este confirmată de analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Se remarcă faptul că ofensiva militarilor ucraineni în sud i-a adus pe aceștia cu aproximativ doi kilometri mai aproape de liniile secundare de apărare rusești, care constau în fortificaţii și obstacole antitanc - așa-numitele "dinți de dragon".



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel