Forțele Armate Ucrainene străpung apărarea ruşilor lângă Robotino, dar asaltul asupra ''liniei Surovikin'' va începe abia acum

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Un convoi de tancuri T-64 care aparţine armatei ucrainene. Sursa Foto: Statul Major General al Forțelor Armate Ucrainene / DefenseExpress.
Un convoi de tancuri T-64 care aparţine armatei ucrainene. Sursa Foto: Statul Major General al Forțelor Armate Ucrainene / DefenseExpress.

Ministerul ucrainean al Apărării a confirmat oficial eliberarea satului Robotine și a adăugat că trupele ucrainene se îndreaptă acum spre aşezările Novoprokopivka și Ocherevatne. Acest lucru poate însemna începutul luptelor pe prima linie de fortificații de beton a ocupanților ruși din sud, cunoscută și sub numele de "linia Surovikin".

În acest moment, mulți cititori pot fi confuzi, deoarece au existat rapoarte în spațiul public potrivit cărora forțele armate ucrainene au străpuns deja prima linie de apărare inamică și intră acum în cea de-a doua, atrage atenţia chiar publicaţia militară ucraineana Defense Express.

Astfel, analiştii militari ucraineni oferă noi detalii amănunţite asupra modul în care aceste două linii de fortificații diferă una de cealaltă. Diferenţa se poate observa mult mai bine pe o hartă corespunzătoare realizată de a analistului OSINT ''Def Mon''.

După cum arată această hartă, în zona Novoprokopivka începe prima linie de fortificații a așa-numitei ''linii Surovikin'', iar cea de-a doua linie de fortificații începe în zona Ocherevatove. Aici este vorba despre aceleași fortificații lungi de 1.000 km, construite de-a lungul liniei frontului în mai multe rânduri, pe care ocupanții ruși le-au ridicat în așteptarea unei contraofensive a armatei ucrainene.

 

Pe "linia Surovikin" predomină fortificațiile din beton și câmpurile de mine

 

Aceste fortificații inamice diferă prin faptul că tranșeele au fost construite în avans, predomină fortificațiile din beton, densitatea câmpurilor de mine este, de asemenea, mare, iar rușii le-au ridicat în așteptarea faptului că trupele ucrainene nu vor putea avansa pe această secțiune a liniei de front.

Toate fortificațiile și alte elemente de apărare ale trupelor ruse care au fost străpunse cu succes de către forțele armate ucrainene până în acel moment ar putea fi numite "prima linie de apărare" (pentru că într-un fel sunt), dar ar fi mai corect să o numim "linia de sprijin" pentru o înțelegere corectă a situației.

Diferența dintre această linie de apărare este că fortificațiile de acolo erau în mare parte improvizate, dominate de așa-numitele "găuri de vulpe". Câmpurile de mine erau, de asemenea, destul de dense, dar sarcina lor era în primul rând de a îngusta spațiul de manevră pentru blidarele armatei ucrainene, principalele pagube trebuiau să fie cauzate cu ajutorul artileriei, al aviației armatei și al infanteriei.

Până în acest moment, au existat estimări în spațiul public cu referire la unele rapoarte ale Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), conform cărora, după străpungerea apărării trupelor ruse în apropiere de Robotin, ar fi mai ușor pentru forțele armate ucrainene să avanseze. Cu toate acestea, nu există aproape niciun temei pentru astfel de afirmații, mai ales dacă luăm în considerare faptul că trupele ucrainene abia acum au început să lovească linia celor mai complexe fortificații ale trupelor ruse, adică însăși "linia Surovikin".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel