Fregatele Belharra achiziționate de Grecia, construite în Franța. Navale vor fi înarmate de MBDA cu rachete Aster și Exocet

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Exocet, sursă foto: MBDA
Exocet, sursă foto: MBDA

Nikólaos Panayotópoulos - ministrul grec al Apărării, Pierre Eric Pommellet - CEO Naval Group și Eric Béranger - CEO MBDA au semnat, pe 28 septembrie, un Memorandum de Înțelegere care lansează negocierile pentru programul elen de achiziție de noi nave de luptă și echiparea Forțelor Navale elene cu trei fregate (FDI) și echipamentele aferente, cu opțiunea de a comanda și o a patra fregată.

Fregatele vor fi construite în șantierul Naval Group din Lorient, unde tocmai a intrat în producție cea de-a doua serie de nave destinate forțelor franceze.

Noile nave de luptă vor consolida suveranitatea Greciei, iar Forțele Navale elene vor avea o flotă de suprafață de ultimă generație, se precizează într-un comunicat de presă al companiei Naval Group, transmis către DefenseRomania.

Fregatele care vor fi livrate Greciei se bazează pe cele mai bune tehnologii dezvoltate de Naval Group, Thales și MBDA, care va furniza rachetele ASTER 30 B1 și Exocet MM40 Block 3C. Sistemele vor fi pe deplin interoperabile cu flotele statelor europene și ale țărilor membre NATO.

Grecia va deveni al doilea client al acestei fregate multi-mission, după Franța, pentru care vor fi construite cinci nave.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel