Fregata rusă Amiral Makarov a intrat în Marea Neagră, după finalizarea misiunii din Marea Mediterană

Ionel Copcea |
Data publicării:

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 13.08.2021, fregata rusă Amiral Makarov a tranzitat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Negre. Nava revine la Sevastopol, după o misiune de 103 zile în Marea Mediterană.

Fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a fost înlocuită în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse de către fregata Amiral Essen. Aceasta a ieșit din Marea Neagră pe 07.08.2021.

FRMN dispune de trei fregate Proiect 11356, purtătoare de rachete de croazieră Kalibr. Este vorba despre navele Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov.

Fregatele îndeplinesc misiuni în cadrul escadrei rusești din Marea Mediterană, unde se rotesc, de regulă, la trei luni. Acestea asigură și conducerea grupării, din care fac parte 10-15 nave de luptă și auxiliare, inclusiv două submarine purtătoare de rachete Kalibr din compunerea FRMN.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel