Fregata Regina Maria urmează să fie reparată. Contractul a fost atribuit Șantierului Naval Constanța

Fregata Regina Maria, sursă foto: Comandamentul Flotei, Facebook - Forțele Navale Române
Fregata Regina Maria, sursă foto: Comandamentul Flotei, Facebook - Forțele Navale Române

Ministerul Apărării Naționale prin U.M. 02022 Constanța a atribuit contractul necesar pentru servicii de reparații la corpul fregatei Regina Maria (F 222).

Potrivit publicației Ziua de Constanța, contractul a fost atribuit Șantierului Naval Constanța iar valoarea sa se ridică la 325143.04 de lei, fără TVA.

Sursa citată nu oferă mai multe informații cu privire la lucrările de mentenanță care vor fi făcute.

Amintim că semnarea contractului „Corveta multifuncțională” este așteptat și în contextul în care câștigătorul licitației, în speță Naval Group, s-a angajat să deruleze pe lângă construcția celor patru corvete noi și lucrări de modernizare și înarmare pentru cele două fregate Type 22 - Regele Ferdinand și Regina Maria.

Fregata „Regina Maria” este o navă de luptă multirol care poate participa la lupta navală sau poate executa angajamentul inamicului aerian, naval şi submarin cu artilerie și torpile.

Conform sursei menționate, care citează Forțele Navale, la data 16 aprilie 2005 a fost semnat acordul de recepţie a fregatei Regina Maria de către Comisia de Acceptanţă.

La 21 aprilie 2005 a avut loc ceremonialul de înmânare a pavilionului navei şi de intrare a acesteia în serviciul Forţelor Navale Române, iar la 14 iulie 2005 fregata a părăsit baza navală NELSON/Portsmoth, începând marşul către ţară.

La 25 iulie 2005, a avut loc ceremonialul de primire a fregatei Regina Maria în portul Constanţa, nava intrând în subordinea Comandamentului Operaţional Naval.

La data de 01.07.2006, în baza Ordinului Ministrului Apărării Naţionale nr M.S.28 din 20.02.2006 fregata Regina Maria trece din subordinea Comandamentului Operaţional Naval în subordinea Flotilei 56 Fregate.

La 3 august 2009 au loc primele apuntări pe timp de noapte cu elicopterul IAR 330 Puma NAVAL pe fregata tip T22R (Regina Maria), iar în octombrie 2009 a devenit prima navă românească care a luat comanda unei grupări navale NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel