Fregata Mareșal Shaposhnikov a părăsit șantierul naval din Vladivostok după modernizări - Video

Eduard Pascu |
Data publicării:

Fregata din cadrul Proiect 1155, Mareșal Shaposhnikov a părăsit șantierul naval din Vladivostok pentru a efectua teste în Marea Japoniei în urma finalizării proceselor de modernizare.

„La șantierul naval Dalzavod din Vladivostok au fost reparate armăturile navei și structurile de carenă și au fost montate echipamente noi. În timpul modernizării, constructorii de nave au demontat și reconstruit mai mult de 20 la sută din suprastructura fregatei ", a transmis biroul de presă al ministerului rus al Apărării.

„Nava a fost echipată cu sisteme de rachete Kalibr și Uran și arme de artilerie avansate”, a adăugat biroul de presă. Fregata Mareșal Shaposhnikov este planificată să reintre în Flota Marinei Ruse din Pacific până la sfârșitul anului 2020.

În prezent, în flota marinei ruse se află în uz șapte nave din clasa Project 1155 Fregat-M. Navele din această clasă au o lungime de 162,86 m, o lățime de 18,99 m și un pescaj de 6,2 m și un deplasament de 8.320 t. Navele pot atinge viteza maximă de 29 kt și au o autonomie de 10.500 nm la 14 kt. Navele sunt înarmate cu două lansatoare a câte patru rachete antinavă KT-190 și opt sisteme antiaeriene 4S-95 Kinzhal, un tun AK -130 calibru 130 mm și două sisteme antiaeriene de calibru 21 mm și 45 mm. De asemenea este echipată cu două sisteme 3M87 Kortik CIWS utilizate pentru a distruge rachetele anti-nave, rachetele anti-radar și rachetele ghidate.

Nava poate găzdui două elicoptere Ka-27 Helix-A ASW.

 

Citește și: Flota de Nord a Rusiei, ample exerciții în Marea Barents

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel