Flota de Nord a Rusiei, ample exerciții în Marea Barents

Eduard Pascu |
Data publicării:
Nava amiral a Flotei de Nord a Rusiei, Pyotr Velikiy.
Nava amiral a Flotei de Nord a Rusiei, Pyotr Velikiy.

Forța de atac din cadrul Flotei Nordului, condusă de crucișătorul cu rachete Pyotr Veliky, cu sprijinul bombardierelor strategice Tu-22M3 au executat trageri cu rachete în cadrul unor exerciții în Marea Barents, se arată în cadrul unui comunicat al Flotei Nordului.

"Grupul de atac naval format din crucișătoarele cu rachete grele Pyotr Veliky și Mareșal Ustinov au efectuat trageri cu rachete anti-navă Granit și Vulkan. Rachetele au atins țintele aflate la distanța maximă de tragere", se precizează în comunicatul Flotei Nordului.

Bombardierele Tu-22M3 au executat trageri cu rachete aer-sol asupra țintelor aflate la 400 de km în Marea Barents împotriva aceluiași grup de nave.

Forțele militare au executat un set de exerciții pentru căutarea și eliminarea submarinelor inamice și au utilizat metode și tactici de atacare a grupurilor navale inamice pentru apărarea țărmului și protejarea rutelor de navigație, se mai arată în comunicat, transmite TASS.

În timpul exercițiului, forțele Flotei de Nord din Marea Barents sunt desfășurate pe o suprafață de peste 250.000 de kilometri pătrați, conform aceleiași surse. La exerciții participă peste 30 de nave de suprafață, submarine și nave de sprijin, peste 20 de aeronave și aproximativ 40 de sisteme de rachete pentru apărarea costieră, echipamente de artilerie și forțe de apărare aeriană ale Flotei Nordului.

Citește și: Crucişătorul rusesc "Mareşal Ustinov" nu a reuşit să acosteze la Istanbul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel