Fregata Esbern Snare a fost atacată în Golful Guineei. Danezii au răspuns și au scufundat o ambarcațiune a piraților

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Fregata daneză Esbern Snare. Sursă foto: Ministerul Apărării din Danemarca
Fregata daneză Esbern Snare. Sursă foto: Ministerul Apărării din Danemarca

Un incident a avut loc în Golful Guineei, între fregata daneză Esbern Snare și o ambarcațiune de mare viteză a piraților care activează în regiune. În urma confruntării dintre cele două nave patru pirați au fost uciși iar ambarcațiunea acestora scufundată. Incidentul este confirmat chiar de Ministerul Apărării de la Compenhaga.

Precizăm că misiunea fregatei daneze Esbern Snare în Golful Guineea are ca scop protejarea rutelor comerciale și face parte dintr-o coaliție internațională de combatere a pirateriei.

În acest context, potrivit Forțelor Armate daneze, în cursul zilei de ieri, fregata Esbern Snare a răspuns unui apel cu privire la un risc crescut de activități ce vizează pirateria în sudul Nigeriei. Nava de luptă s-a îndreptat către regiune, de la bordul acesteia decolând pentru a „deschide calea” câteva elicoptere Seahaw.

În după amiaza zilei de ieri unul din elicopterele daneze au identificat într-o zonă maritimă în care navigau multe nave comerciale o ambarcațiune de mare viteză cu motor în care se aflau opt bărbați care transportau diferite obiecte asociate pirateriei, inclusiv scări.

În momentul în care fregata daneză Esbern Snare i-a somat pe aceștia să oprească ambarcațiunea, pirații nu au avut nicio reacție, soldații danezi fiind nevoiți să tragă focuri de avertizare. Situația a escaladat iar pirații au deschis focul asupra fregatei Esbern Snare și a soldaților aflați la bordul navei de război daneze. Esbern Snare a „răspuns”. 

În urma incidentului niciun soldat danez nu a fost rănit, dar cinci pirați au decedat, un altul a fost rănit, iar ambarcațiunea acestora s-a scufundat. 

Sursa citată precizează că echipajul fregatei Esbern Snare a recuperat trupurile celor uciși, dar și pe ceilalți trei pirați care nu au fost răniți în urma confruntărilor. Persoana rănită a primit îngrijiri medicale la bordul navei daneze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel