Fregata Amiral Kasatonov din Flota de Nord a Rusiei, exerciții de luptă în Oceanul Atlantic

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cea mai modernă fregată a Flotei de Nord, Amiral Kasatonov, a finalizat primele misiuni în cadrul primei sale desfășurări la mare distanță în Marea Mediterană și a intrat în Oceanul Atlantic, a informat biroul de presă al Flotei.

"Fregata Amiral Kasatonov a intrat în Atlantic. Astăzi a trecut prin Strâmtoarea Gibraltar spre vest însoțită de remorcherul de salvare Nikolai Chiker și de nava de suport logistic Vyazma", se arată într0un comunicat al Flotei citat de TASS.

Echipajul navei de război a executat mai multe sarcini de război antisubmarin, folosind un elicopter Ka-27PL și a efectuat o alimentare în marș de la nava de suport logistic, mai precizează Flota. În Oceanul Atlantic, echipajul fregatei va îndeplini o serie de exerciții militare. Ulterior nava se va întoarce la bază navală a Flotei de Nord din Severomorsk.

În timpul desfășurării sale pe distanțe lungi care a început pe 30 decembrie anul trecut, fregata Amiral Kasatonov a parcurs o distanță de aproximativ 17.000 de mile marine și a vizitat porturi din Algeria, Grecia, Egipt, Cipru, Siria și Turcia.

Fregata Amiral Kasatonov este a doua navă de război din cadrul Proiect 22350 construită la șantierul naval Severnaya. Construcția fregatei a început în 2010 și a fost lansată la apă în 2014.

Abia la sfârșitul anului 2018, fregata a intrat în probele maritime. După doi ani de teste fregata Amiral Kasatonov a intrat în serviciul Marinei Ruse pe 21 iulie 2020.

Fregatele din cadrul Proiect 22350 au un deplasament de 4.500 de tone și pot dezvolta o viteză de 29 de noduri. Sunt înarmate cu rachete Oniks și Kalibr și sisteme anti-aeriene Poliment-Redut.

Prima fregata a programului, Amiral Gorshkov, a intrat în serviciu Marinei Ruse în iulie 2018.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel