Fregata Amiral Kasatonov a Flotei ruse de Nord a lansat o rachetă de croazieră Kalibr din Marea Albă

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat că, pe 12.11.2020, fregata Amiral Kasatonov a lansat o rachetă de croazieră Kalibr din Marea Albă asupra unei ținte terestre aflate într-un poligon din Regiunea Arhanghelsk.

“Astăzi, fregata Amiral Kasatonov a Flotei de Nord a executat trageri de luptă cu complexul principal de rachete asupra unei ținte terestre. Lansarea unei rachete de croazieră de tip Kalibr a fost efectuată în prima parte a zilei. Ținta, care a fost amplasată în poligonul Cizha din Regiunea Arhanghelsk, la o distanță de peste 1.000 de kilometri de locul de lansare, a fost distrusă de ogiva rachetei”, se arată în comunicatul de presă.

Paza raionului maritim și asigurarea tragerii au fost efectuate de nave de luptă și auxiliare aparținând bazei navale a Flotei de Nord din Marea Albă dislocată la Severodvinsk.

După cum au anunțat reprezentanții Flotei de Nord, anterior, fregata a executat trageri de artilerie în Marea Barents.

Fregata Amiral Kasatonov a fost construită la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg. Construcția acesteia a început în anul 2010, iar lansarea la apă s-a produs în anul 2014. La sfârșitul anului 2018, nava a început testele de uzină, care au fost efectuate în zonele de responsabilitate ale Flotei din Marea Baltică și Flotei de Nord. În perioada de teste, nava a efectuat trei lansări de rachete cu complexul Kalibr-NK, o lansare a unei rachete antiaeriene, 14 trageri de artilerie și două lansări de mijloace antisubmarin.

În ajunul sărbătoririi Zilei Forțelor Navale, pe 21 iulie 2020, pe navă s-a desfășurat ceremonia de arborare a drapelului Sfântului Andrei. Nava a fost introdusă astfel în compunerea diviziei de nave purtătoare de rachete a Flotei de Nord, cea mai puternică mare unitate de nave de suprafață din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse. Din aceasta mai fac parte crucișătorul cu propulsie nucleară Petru cel Mare, crucișătorul Mareșal Ustinov, portavionul Amiral Kuznetsov, distrugătorul Amiral Ushakov, precum și prima fregată Proiect 22350 Amiral Gorshkov.

Comentariul autorului: Racheta de croazieră lansată de fregata Amiral Kasatonov este, probabil, una de tip 3M14, cu o bătaie maximă cuprinsă între 1.500 și 2.600 de kilometri, în funcție de ogivă (convențională sau nucleară). În dotarea navei se află 16 astfel de rachete, amplasate în două lansatoare verticale de tip 3S-14, cu câte opt celule fiecare.

Fregata Amiral Kasatonov este a doua navă Proiect 22350 și prima din producția de serie. Prima navă din cadrul proiectului, Amiral Gorskov, este implicată în testarea noii rachete hipersonice 3M22 Zircon, care poate fi lansată tot cu ajutorul complexului de rachete Kalibr-NK, destinat navelor de suprafață. Aceasta a efectuat până în prezent mai multe lansări-test ale noii rachete din Marea Albă. Următoarea testare a rachetei hipersonice este planificată pentru această lună.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel