Fregata Amiral Grigorovici. India continuă achizițiile din Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:

India urmează să achiziționeze încă două fregate rusești din clasa Admiral Grigorovici. Contractul a fost semnat, potrivit oficialilor indieni.

 

Ministerul Apărării al Indiei a semnat un contract în valoare de 950 de milioane de dolari cu Rusia pe data de 27 octombrie. Contractul prevede furnizarea a încă două fregate din clasa Amiral Grigorovici (11356M).

Potrivit janes.com, care citează surse oficiale, cele două fregate urmează să fie construite la șantierul naval Yantar din Kaliningrad. Cele două fregate urmează să fie construite în 36 și respectiv 48 de luni.

Fregata Amiral Grigorovici cunoscută și sub numele de proiect 11356 este o versiune derivată din clasa Talwar și este proiectată pentru exportul în India.

Amintim că în vara acestui an fregata "Amiral Grigorovici" din cadrul Flotei Rusiei, cu baza în Crimeea a efectuat, în premieră, un exerciţiu de lansare a unei rachete de croazieră "Kalibr" în Marea Neagră.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel