Fregata Amiral Essen a Flotei ruse din Marea Neagră, misiuni în cadrul grupării navale din Marea Mediterană

Ionel Copcea |
Data publicării:

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 07.08.2021, fregata Amiral Essen a început traversarea Strâmtorilor Borsfor și Dardanele, îndreptându-se spre Marea Mediterană.

Fregata Amiral Essen a FRMN trece prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele în direcția Mării Mediterane. Astfel, echipajul fregatei asigură efectuarea transferului planificat din Marea Neagră în zona maritimă îndepărtată, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Reprezentanții Statului major al FRMN au precizat că fregata va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse, unde va înlocui fregata Amiral Makarov, care se află în regiune din luna mai 2021.

Fregata Amiral Essen este a doua navă Proiect 11356 destinată pentru îndeplinirea de misiuni în zona maritimă. Navele de acest tip au un deplasament de aproape 4.000 de tone, ating o viteză de 30 de noduri și au o autonomie de navigație de 30 de zile.

Fregatele sunt dotate cu rachete de croazieră Kalibr, dispun de un complex de rachete antiaeriene Shtil-1, de o instalație de artilerie A-190 cu calibrul de 100 de milimetri, de o instalație de bombe reactive, precum și de torpile. De asemenea, la bordul navelor poate fi ambarcat un elicopter de tip Ka-27 sau Ka-31.

Comentariul autorului: Ieșirea din Marea Neagră a fregatei Amiral Essen a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu trecerea acesteia prin Strâmtoarea Bosfor.

Ultima misiune a fregatei Amiral Essen în cadrul Grupării navale operative din Marea Mediterană a fost îndeplinită în perioada 29.09-27.12.2020.

De asemenea, în perioada 18.06-05.07.2021, fregata s-a deplasat în Marea Mediterană, împreună cu nava amiral a FRMN, crucișătorul purtător de rachete Moscova, unde a participat la exercițiile aero-navale desfășurate de Federația Rusă.

Trebuie precizat faptul că cele trei fregate Proiect 11356 ale FRMN, Amiral Grigorovici, Amiral Essen și Amiral Makarov, se rotesc, de regulă la trei luni, în cadrul escadrei rusești din Marea Mediterană, asigurând și conducerea acesteia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel