Franța trimite în România 500 de soldați și tehnică militară. Avioane Rafale și Mirage 2000 vor efectua și ele misiuni speciale în Europa

Rafale, sursă foto: Ministerul Apărării de la Paris
Rafale, sursă foto: Ministerul Apărării de la Paris

Pe fondul crizei uriașe generate de atacul masiv al Federației Ruse împotriva Ucrainei, Franța a decis să trimită 500 de militari în România, împreună cu tehnică militară.

Thierry Burkhard, şeful Statului Major al Franței, a anunțat misiunea celor 500 de militari francezi în România, sub steag NATO, într-un interviu acordat France24 și citat de NDTV.

Șeful armatei franceze a anunțat că vor fi dislocate în țara noastră și blindate franceze. Militarii francezi urmează să ajungă în România în luna martie. Concomitent Franța va trimite și în Estonia aproximativ 200 de militari.

Trimiterea de soldați și blindate în România reprezintă un mesaj de solidaritate al Franței cu România și Europa de Est după atacul fără precedent al Federației Ruse în Ucraina.

Amintim că la mijlocul acestei luni, cu puțin timp de atacul rus, în contextul presiunii militare a Kremlinului, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că Alianţa şi-a însărcinat comandanţii militari să stabilească detaliile pentru desfăşurarea de grupuri de luptă în flancul sud-estic al Alianţei Nord-Atlantice, inclusiv în România. Franța a anunțat că e pregătită să preia comanda acestui grup.

 

Aviația militară franceză, misiuni în Europa în contextul ofensivei fără precedent a Federației Ruse în Ucraina

 

De precizat și faptul că, scriu agențiile de presă internaționale după anunțul șefului Armatei cu privire la dislocarea în România a 500 de soldați, aviația militară a Franței va efectua misiuni de protejare a spațiului UE și NATO.

În acest sens aeronave franceze Mirage 2000 vor fi dislocate în țările baltice, în timp două aeronave Rafale vor efectua misiuni în mai multe state UE.

În tot acest timp mai multe state occidentale continuă să trimită armament Ucrainei. Noaptea dinspre 25/26 februarie a fost una din cele mai grele nopți pentru forțele armate ucrainene care s-au confruntat cu un val de atacuri ample ale trupelor ruse care au încercat fără succes să captureze marile orașe.

Lupte intense s-au dat și la Kiev, unde președintele Volodimir Zelenski a refuzat să părăsească capitala. 

Până în momentul de față, în a treia zi de război, Ucraina rezistă și apără cu îndârjire fiecare palmă de pământ. 

Federația Rusă a înregistrat pierderi mari. Potrivit Ucrainei, au fost doborâte cel puțin 14 avioane, distruse peste 500 de blindate de luptă și peste 100 de tancuri, în timp ce în doar trei zile peste 3.000 de soldați ruși au murit în timpul ofensivei.

Pierderi mari sunt și în rândul armatei Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel