Franţa şi Regatul Unit consolidează cooperarea antiteroristă în Canalul Mânecii

Eduard Pascu |
Data publicării:

Franţa şi Regatul Unit au convenit luni să consolideze cooperarea antiteroristă în transportul maritim prin Canalul Mânecii, au anunţat într-un comunicat comun Ministerele britanice de Externe şi Interne, relatează AFP.

Acordul, încheiat cu prilejul unei vizite la Paris a miniştrilor britanici de Externe Dominic Raab şi al Apărării Ben Wallace, vizează securitatea la bordul navelor, în special a feriboturilor, care navighează între cele două ţări, transmite Agerpres.

Acesta prevede un schimb de informaţii privind ''potenţiale ameninţări la adresa securităţii'' şi o coordonare sporită în caz de atacuri sau incidente de securitate, cu posibile intervenţii comune, au precizat autorităţile britanice.

"Semnarea astăzi a Tratatului de securitate maritimă între Regatul Unit şi Franţa ne va consolida capacitatea de a răspunde împreună rapid şi eficace la ameninţările teroriste din Canal", a declarat Dominic Raab, potrivit comunicatului.

Miniştrii britanici de Externe şi al Apărării s-au întâlnit, de asemenea, cu omologii lor francezi, Jean-Yves Le Drian şi Florence Parly, în cadrul formatului ''2 + 2'' iniţiat de Tratatul de cooperare militară Lancaster House (2010).

Cei patru miniştri ''au identificat marile axe ale cooperării'' strategice bilaterale pentru următorii ani, de la regiunea indo-Pacificică până la ameninţări cibernetice, a precizat diplomaţia franceză într-un comunicat.

De asemenea, ei au discutat despre ''continuarea cooperării'' împotriva terorismului în Africa şi Levant, unde trupe ale celor două ţări participă la operaţiuni.

Dominic Raab şi Jean-Yves Le Drian au purtat, de asemenea, discuţii cu privire la implicaţiile comerciale ale Brexitului, la restricţiile impuse călătorilor între cele două ţări din cauza epidemiei de COVID-19 şi lupta împotriva imigraţiei ilegale în Canalul Mânecii, a precizat Londra.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel