Franța primește primele drone S-100 care vor opera de pe portelicopterele Mistral ale Marinei

Virgil Popovici |
Data publicării:
Drona S-100 Camcopter, sursă foto: Schiebel Group
Drona S-100 Camcopter, sursă foto: Schiebel Group

Marina franceză va dispune de patru drone tactice S-100 Camcopter. În noiembrie 2019, Parisul a anunțat că avea dispune de astfel de UAV-uri. Era o premieră pentru Europa , aceasta fiind cea dintâi dronă cu aripă rotativă instalată pe un portelicopter.

Procesul de dezvoltare a acestui sistem a început în 2008, odată cu primele încercări de a realiza o aterizare cu acest tip de aparat pe fregata Montcalm.

În 2017, CEPA/10S, un organism militar francez pentru dezvoltarea aparatelor din aeronautica navală, a modificat portelicopterul Dixmude adăugându-i o consolă de gestiune a misiunii și o conexiune cu o rețea video care permite vizualizarea imaginilor luate de dronă, potrivit celor de la Opex360. Au făcut același modificări portelicopterelor Mistral și Tonnerre, ambele aparținând clasei Mistral.

"Drona S-100 la bordul portelicopterelor apartinând clasei Mistral va fi prima dronă tactică a Marinei naționale și reprezintă o etapă fundamentală a planului Mercator", conform declarației lui Hans Georg Schiebel, director general al companiei producătoare austriece.

Caracteristicile dronei S-100 Camcopter dezvoltate de Schiebel Group sunt: 200 de kilograme la decolare, poate zbura în modul automat, viteza sa maximă este de 220 km/h. UAV-ul se poate înălța până la o altitudine de 5500 m și are o autonomie de 6 ore. S-100 poate fi folosită pentru operațiuni de recunoaștere și pentru detectarea navelor inamice.

Programul reprezintă o etapă intermediară care urmează să fie înlocuită cu Sistemul de Drone Aeriene pentru Marină "SDAM".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel