Franța primește primele drone S-100 care vor opera de pe portelicopterele Mistral ale Marinei

Virgil Popovici / 24 dec 2020 / 10:56
Drona S-100 Camcopter, sursă foto: Schiebel Group
Drona S-100 Camcopter, sursă foto: Schiebel Group

Marina franceză va dispune de patru drone tactice S-100 Camcopter. În noiembrie 2019, Parisul a anunțat că avea dispune de astfel de UAV-uri. Era o premieră pentru Europa , aceasta fiind cea dintâi dronă cu aripă rotativă instalată pe un portelicopter.

Procesul de dezvoltare a acestui sistem a început în 2008, odată cu primele încercări de a realiza o aterizare cu acest tip de aparat pe fregata Montcalm.

În 2017, CEPA/10S, un organism militar francez pentru dezvoltarea aparatelor din aeronautica navală, a modificat portelicopterul Dixmude adăugându-i o consolă de gestiune a misiunii și o conexiune cu o rețea video care permite vizualizarea imaginilor luate de dronă, potrivit celor de la Opex360. Au făcut același modificări portelicopterelor Mistral și Tonnerre, ambele aparținând clasei Mistral.

"Drona S-100 la bordul portelicopterelor apartinând clasei Mistral va fi prima dronă tactică a Marinei naționale și reprezintă o etapă fundamentală a planului Mercator", conform declarației lui Hans Georg Schiebel, director general al companiei producătoare austriece.

Caracteristicile dronei S-100 Camcopter dezvoltate de Schiebel Group sunt: 200 de kilograme la decolare, poate zbura în modul automat, viteza sa maximă este de 220 km/h. UAV-ul se poate înălța până la o altitudine de 5500 m și are o autonomie de 6 ore. S-100 poate fi folosită pentru operațiuni de recunoaștere și pentru detectarea navelor inamice.

Programul reprezintă o etapă intermediară care urmează să fie înlocuită cu Sistemul de Drone Aeriene pentru Marină "SDAM".

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy