Franța își reafirmă „deplina solidaritate” cu Polonia în criza migranților generată de Belarus

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Criza migranților. Sursă foto: Polska Policja - Poliția poloneză
Criza migranților. Sursă foto: Polska Policja - Poliția poloneză

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi-a reiterat, joi, "deplina solidaritate cu Polonia" în criza migranţilor cu Belarus, în cursul a două convorbiri telefonice cu omologul său, Andrzej Duda, şi cu premierul polonez Mateusz Morawiecki, a informat Palatul Elysee, notează Agerpres, care citează AFP.

De asemenea, Emmanuel Macron "a reafirmat necesitatea pentru Europa de a menţine presiunea asupra lui Alexandru Lukaşenko" cu scopul de "a pune capăt acestei instrumentalizări care pune multe persoane în pericol".

Şeful statului francez a îndemnat "Europa să continue să lucreze cu ţările de origine şi de tranzit şi cu companiile aeriene pentru a pune capăt acestor mişcări şi a permite readmisia persoanelor care nu sunt eligibile pentru azil", a adăugat Palatul Elysee.

Preşedintele Franţei "a reafirmat urgenţa de a acorda asistenţă umanitară necesară persoanelor blocate la frontieră", prin implicarea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite şi a Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, discutând joi cu director general al acesteia din urmă, Antonio Vitorino.

Mii de migranţi, majoritatea din Orientul Mijlociu, sunt blocaţi de zile întregi într-o pădure rece şi umedă de la frontiera cu Polonia, sperând să ajungă în Europa de Vest.

Belarus, care este acuzat că a orchestrat afluxul eliberând vize ca răzbunare pentru sancţiunile occidentale, a afirmat joi că pe teritoriul său se află 7.000 de migranţi, spunând că este gata "să repatrieze" 5.000 dintre ei.

Sute de migranţi irakieni au părăsit teritoriul belarus cu avionul joi, după ce au renunţat la orice speranţă de a ajunge în Europa prin Polonia vecină, care şi-a baricadat frontiera şi a arestat aproximativ 100 de candidaţi la exil. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel