Franţa cere UE să adopte măsuri împotriva Turciei

Eduard Pascu |
Data publicării:
Franck Riester ministrul pentru comerțul Exterior al Franței
Franck Riester ministrul pentru comerțul Exterior al Franței

Franţa a lansat un apel către liderii ţărilor membre ale Uniunii Europene să adopte măsuri împotriva Turciei, după ce preşedintele turc Tayyip Erdogan l-a atacat dur pe omologul său francez Emmanuel Macron, punându-i la îndoială "sănătatea mintală" şi i-a chemat pe turci să boicoteze produsele franţuzeşti, relatează Reuters.

"Franţa este unită şi Europa este unită", a proclamat ministrul francez pentru comerţul exterior Franck Riester, vorbind în parlamentul francez. "La următorul Consiliu European, Uniunea Europeană va trebui să ia decizii care să-i permită să întărească raportul de forţe cu Turcia pentru a-şi apăra mai bine interesele şi valorile europene", a spus ministrul francez, fără să ofere mai multe detalii, transmite Agerpres.

Relaţiile între Franţa şi Turcia, ambele ţări membre NATO, s-au tensionat puternic încă de anul trecut, în special din cauza sprijinului francez acordat miliţiilor kurde siriene şi a dezacordurilor cu privire la Libia şi Mediterana orientală.

Dar rareori raporturile dintre cele două ţări au cunoscut o astfel de criză în ultimele decenii: după ce Erdogan a pus la îndoială "sănătatea mintală" a preşedintelui francez Emmanuel Macron, Franţa şi-a rechemat sâmbătă ambasadorul de la Ankara, notează AFP.

Liderul turc şi-a reînnoit luni atacurile personale, acuzându-l pe Macron că duce o "campanie a urii" împotriva musulmanilor din cauza sprijinului său faţă de caricaturile cu profetul Mahomed, a cărui reprezentare este interzisă în Islam.

Citește și: Combaterea militantismului islamist | Erdogan îl acuză pe Macron că vizează ''reglarea conturilor'' cu musulmanii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel