Franța vrea să cumpere în leasing elicoptere Airbus EC225

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul francez pentru forțele armate a emis o cerere pentru achiziția în sistem leasing a 20 de elicoptere Airbus EC225, transmite Jane.

Cererea a fost publicată la sfârșitul lunii februarie și indică faptul că numărul total de elicoptere poate varia. Contractul ar include adaptarea EC225 la misiunile Search And Rescue (SAR) și misiunile de securitate și intervenție.

Cererea de ofertă prevede, de asemenea, că elicopterele vor fi vândute la sfârșitul contractului de leasing, și include întreținerea și instruirea inițială. Utilizarea denumirii anterioare EC225, față de cea de H225 curentă folosită de Airbus Helicopters sugerează că platformele ar putea fi aeronave la mâna a doua.

Aceste elicoptere vor fi folosite de forțele aeriene franceze ca înlocuitor pentru actuala flotă de 20 de elicoptere Puma. Conform unui raport recent elicopterele Puma au o medie de 40 de ani, iar rata de disponibilitate este de sub 50%. Flota de elicoptere Puma este distribuită în Corsica, Guyana Franceză, Noua Caledonie și Djibouti. Sunt utilizate pentru misiunile SAR și pentru transportul de trupe și marfă. În Guyana, elicopterele Puma sunt folosite în cadrul Operațiunii Harpie pentru stoparea extragerii ilegale a aurului.

Forțele aeriene franceze operează deja elicoptere CE225 și H225M Caracal dotate cu o sondă de alimentare în aer. Aceste 10 elicoptere sunt folosite de Escadrila Pyrénées, specializată în misiuni SAR și operațiuni speciale.

Vezi și: Germania a suplimentat fondurile pentru Bundeswehr și Luftwaffe. Modernizarea avioanelor Tornado, principalul obiectiv

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel