Franța: Iranul ar putea avea arme nucleare într-un an sau doi ani

S.I. Catalin |
Data publicării:

Iranul ar putea avea arme nucleare într-un an sau doi dacă țara va încălca acordul nuclear din 2015, a declarat vineri ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, potrivit France 24.

Avertismentul ministrul francez de externe a venit în timp ce miniștrii de externe ai statelor membre UE organizează o întâlnire de urgență la Bruxelles pentru a încerca salvarea acordului nuclear.

,,Dacă vor continua să încalce acordul de la Viena, atunci da, într-o perioadă destul de scurtă, între un an și doi ani, ar putea avea acces la o armă nucleară, ceea ce nu este o opțiune", a spus Le Drian la radioul RTL.

Plan Comun şi Cuprinzător de Acţiune (JCPOA)- denumit în mod obișnuit acordul nuclear Iranian - a fost adoptat la Viena, Austria în 2015, între Iran și formatul P5 + 1 (cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate ai ONU plus Germania). Președintele american Donald Trump a retras oficial SUA din acord în mai 2018.

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene organizează vineri o reuniune de urgență pentru a căuta modalități care să ţină Statele Unite şi Iranul departe de o posibilă confruntare, știind că cea mai mică greșeală făcută fie de Washington, fie de Teheran ar putea duce la un război și la o criză de proliferare nucleară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel