Franța: Iranul ar putea avea arme nucleare într-un an sau doi ani

S.I. Catalin / 10 ian 2020 / 12:43

Iranul ar putea avea arme nucleare într-un an sau doi dacă țara va încălca acordul nuclear din 2015, a declarat vineri ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, potrivit France 24.

Avertismentul ministrul francez de externe a venit în timp ce miniștrii de externe ai statelor membre UE organizează o întâlnire de urgență la Bruxelles pentru a încerca salvarea acordului nuclear.

,,Dacă vor continua să încalce acordul de la Viena, atunci da, într-o perioadă destul de scurtă, între un an și doi ani, ar putea avea acces la o armă nucleară, ceea ce nu este o opțiune", a spus Le Drian la radioul RTL.

Plan Comun şi Cuprinzător de Acţiune (JCPOA)- denumit în mod obișnuit acordul nuclear Iranian - a fost adoptat la Viena, Austria în 2015, între Iran și formatul P5 + 1 (cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate ai ONU plus Germania). Președintele american Donald Trump a retras oficial SUA din acord în mai 2018.

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene organizează vineri o reuniune de urgență pentru a căuta modalități care să ţină Statele Unite şi Iranul departe de o posibilă confruntare, știind că cea mai mică greșeală făcută fie de Washington, fie de Teheran ar putea duce la un război și la o criză de proliferare nucleară.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy