Franța începe testele cu noul submarin din clasa Barracuda, Suffren

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pe 29 iulie 2020, Suffren, primul din cele șase submarine de atac nuclear din clasa Barracuda, va ajunge la baza navală din Toulon pentru a începe testele în Marea Mediterană.

Barracuda este rezultatul unor eforturi depuse în ultimii 20 de ani de către Direcția generală a armamentelor, de Naval Group, de Comisariatul pentru energia atomică (CEA), Technic Atome și alți peste 100 de subcontractanți. Lansat în 1998 de fostul președinte Jacques Chirac pentru a înlocui modelul «Rubis» conceput sub președinția lui Charles de Gaulle, Barracuda a avut nevoie de 8 ani de dezvoltare și 12 ani suplimentari pentru construirea primului exemplar (cu trei ani întârziere față de calendarul inițial).

Suffren are un echipaj format din 65 de marinari. Pentru a se adapta la noile tehnologii ale acestei nave de război, ei s-au pregătit timp de trei ani pe simulatoare, transmite navyrecognition.com

Rusia a fost foarte interesată de acest model de submarin drept pentru care a trimis două nave în Marea Mediterană pentru a îl spiona.

Primele patru submarine din această clasă vor fi livrate până în 2025. Guvernul francez a comandat 6 submarine ce vor fi construite de Naval Group, în care compania de apărare Thales deţine 35%.

Citește și: Franța prezintă Suffren, noul submarin nuclear din clasa Barracuda (Foto/Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel