Franța începe testele cu noul submarin din clasa Barracuda, Suffren

Eduard Pascu / 28 iul 2020 / 09:18

Pe 29 iulie 2020, Suffren, primul din cele șase submarine de atac nuclear din clasa Barracuda, va ajunge la baza navală din Toulon pentru a începe testele în Marea Mediterană.

Barracuda este rezultatul unor eforturi depuse în ultimii 20 de ani de către Direcția generală a armamentelor, de Naval Group, de Comisariatul pentru energia atomică (CEA), Technic Atome și alți peste 100 de subcontractanți. Lansat în 1998 de fostul președinte Jacques Chirac pentru a înlocui modelul «Rubis» conceput sub președinția lui Charles de Gaulle, Barracuda a avut nevoie de 8 ani de dezvoltare și 12 ani suplimentari pentru construirea primului exemplar (cu trei ani întârziere față de calendarul inițial).

Suffren are un echipaj format din 65 de marinari. Pentru a se adapta la noile tehnologii ale acestei nave de război, ei s-au pregătit timp de trei ani pe simulatoare, transmite navyrecognition.com

Rusia a fost foarte interesată de acest model de submarin drept pentru care a trimis două nave în Marea Mediterană pentru a îl spiona.

Primele patru submarine din această clasă vor fi livrate până în 2025. Guvernul francez a comandat 6 submarine ce vor fi construite de Naval Group, în care compania de apărare Thales deţine 35%.

Citește și: Franța prezintă Suffren, noul submarin nuclear din clasa Barracuda (Foto/Video)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy