Fostul strateg al Casei Albe, Steve Bannon, banat de Twitter după ce a sugerat decapitarea a doi oficiali

Eduard Pascu |
Data publicării:

Reţeaua Twitter i-a suspendat permanent contul fostului strateg-şef de la Casa Albă, Steve Bannon, după ce acesta a sugerat joi că doctorul Anthony Fauci, principalul expert în boli infecţioase din SUA, şi directorul FBI, Christopher Wray, ar trebui decapitaţi.

El a făcut aceste comentarii într-un înregistrare video postată pe conturile sale de Facebook, YouTube şi Twitter.

Bannon a pretins în mod eronat că preşedintele republican în exerciţiu a câştigat un nou mandat, deşi voturile încă se numără în câteva state-cheie, şi a afirmat că Donald Trump ar trebui să îi concedieze pe Fauci şi Wray.

Însă apoi a spus că ar merge şi mai departe: "Le-aş pune capetele în suliţe. I-aş pune în două colţuri ale Casei Albe ca avertisment pentru birocraţii federali. Ori respectaţi agenda, ori plecaţi", transmite Agerpres care citează CNN.

Comentariile au fost făcute în timpul unei transmisiuni live a show-ului online al lui Bannon, "War Room: Pandemic" ("Camera de Război: Pandemia").

Videoul a fost disponibil pe pagina de Facebook a lui Bannon timp de circa 10 ore şi a fost vizionat de aproape 200.000 de ori înainte ca reţeaua de socializare să îl elimine, invocând duritatea sa şi faptul că incită la violenţă. Tot joi, şi YouTube a eliminat înregistrarea, spunând că încalcă politica sa privind "incitarea la violenţă".

Twitter a precizat că a suspendat permanent contul podcast-ului 'War Room' al lui Bannon pentru glorificarea violenţei.

Citește și: Steve Bannon, arestat în SUA. Trump susține că nu știa nimic de proiectul lui Bannon de finanțare a zidului cu Mexic

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel