Fostul cancelar german Gerhard Schroeder acuzat că protejează criminali şi că ia bani de la Putin

Eduard Pascu |
Data publicării:
Gerhard Schroeder și Vladimir Putin
Gerhard Schroeder și Vladimir Putin

Opozantul rus Aleksei Navalnîi l-a acuzat pe fostul cancelar german Gerhard Schroeder că protejează criminali şi că ia bani de la preşedintele rus Vladimir Putin, relatează DPA.

"Gerhard Schroeder este plătit de Putin", a spus Navalnîi într-un interviu apărut miercuri în cotidianul german Bild. "Iar dacă acum încearcă de asemenea să nege acest atac cu otravă, atunci este extrem de dezamăgitor", a adăugat el.

Navalnîi este în perioada de recuperare în Germania după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok în Siberia în luna august şi l-a acuzat pe Putin că a ordonat atacul asupra sa. Guvernul rus neagă orice implicare, transmite Agerpres.

Într-un podcast de săptămâna trecută, Schroeder, care are multe legături cu Rusia, a spus că nu există dovezi clare că a fost vorba de un atac, în ciuda descoperirilor experţilor german conform cărora Navalnîi a fost otrăvit cu respectivul agent neurotoxic, dezvoltat în perioada sovietică. "Este în continuare fostul cancelar al celei mai puternice ţări din Europa. Acum este curierul lui Putin, îi protejează pe criminali", a declarat Navalnîi. El a mai spus că nu există niciun dubiu că Schroeder a beneficiat de plăţi secrete din partea lui Putin.

În timpul mandatului său (1998-2005), Schroeder, un social-democrat, a colaborat strâns cu Putin şi este în continuare prieten cu el. După ce a ieşit din politică, a ocupat posturi de conducere în companii energetice ruseşti. El este în prezent preşedinte al proiectului de gazoduct Nord Stream 2, unde singurul acţionar este compania rusă Gazprom, şi conduce de asemenea board-ul companiei energetice de stat Rosneft din Rusia.

Schroeder este de asemenea şi preşedintele board-ului gazoductului Nord Stream, deja finalizat. 

Citește și: Gerhard Schroeder, omul ruşilor la Berlin, respinge apelurile de a suspenda proiectul Nord Stream 2

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel