Fostul ambasador american Adrian Zuckerman: În România există trădători care susțin interesele Rusiei și Chinei. Influența acestora e mai mare decât credem

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul ambasador american Adrian Zuckerman e de părere că în România există multe persoane care susțin interesele Rusiei și ale Chinei, în detrimentul intereselor naționale ale României. Adrian Zuckerman nu se ferește să precizeze că le consideră pe aceste persoane „trădători”.

Într-un interviu acordat trustului DC Media Group, fostul ambasador american Adrian Zuckerman a precizat că influența Rusiei și a Chinei în România e mare și țara noastră nu a finalizat încă Revoluție din 1989.

„Influența rusească și chineză e mult mai mare decât credem. Suntem în mijlocul unui război hibrid și în România există trădători care susțin China sau Rusia. Multe lucruri care trebuiau să se întâmple aici nu s-au întâmplat. Serviciile trebuie să-și facă treaba“, a precizat ambasadorul Zuckerman.

 

Trădători și Revoluția neterminată. Ambasadorul Zuckerman: Influența Rusiei și a Chinei în România e mult mai mare decât credem

 

2. Fostul amb... (adrian-zuckerman_01279400.png)

Fostul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, în studiourile DefenseRomania

„Una din problemele din România, pe care am spus-o de când am venit aici, acum mai bine de patru ani, e că Revoluția nu a fost terminată. A fost un început bun, dar au rămas mulți în diverse funcții. Influența rusească este mai mare decât se crede și Revoluția de acum 34 de ani trebuie terminată. Lucrurile trebuie să fie democratizate, să existe o piață liberă. Dacă România ar avea o piață liberă ar curăța multe din aceste probleme. Sunt aproximativ 1.400 de companii de stat care pierd bani. Nu ar fi o gaură în buget dacă aceste companii nu ar mai primi bani“, a explicat ambasadorul Zuckerman.

Totodată, fostul ambasador american în România și-a arătat convingerea că în timpul vizitei premierului Marcel Ciolacu în Statele Unite ale Americii, vizită oficială care a avut loc la începutul acestei luni, s-a discutat și despre posibila participare a companiei chineze Lenovo în rețeaua 5G a României. Adrian Zuckerman se numără printre cei care consideră acest lucru o greșeală strategică uriașă, precizând că Lenovo se află sub controlul partidului comunist chinez.

Amintim că în această toamnă, într-un răspuns pentru Europa Liberă, Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a motivat faptul că Lenovo PC HK Limited și Lenovo Global Technology HK Limited nu prezintă niciun risc de securitate, firma mamă acționând după legile din Hong Kong.

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) precizează că cele două companii au cerut Ministerului Cercetării Inovării și Digitalizării emiterea unei autorizări pentru utilizarea de tehnologii, echipamente și programe software ce aparțin infrastructurilor informatice și de comunicații de interes național, precum și în rețelele 5G.

CITEȘTE ȘI: Companiile din China în rețeaua 5G a României, „operațiunea” serviciilor chineze și ruse? Fostul ambasador american Zuckerman se teme că da

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel