Fostele republici sovietice încă mai au multe de împărțit: Focuri de armă la granița dintre Kârgâzstan şi Tadjikistan

Militari ruși la Baza 201 din Tadjikistan, cea mai mare bază militară rusă din străinătate. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Militari ruși la Baza 201 din Tadjikistan, cea mai mare bază militară rusă din străinătate. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Miercuri, între grănicerii din Kârgâzstan şi cei din Tadjikistan, care patrulau între cele două ţări, au fost trase focuri de armă, potrivit agenţiilor ruseşti de ştiri, care au citat serviciul de graniţă kârgâz. 

Republicile din fost URSS nu și-au rezolvat problemele teritoriale.

În ultimii ani au avut loc mai multe astfel de incidente la graniţă, iar acest eveniment recent urmează luptelor, de marţi, dintre alte două foste republici sovietice, Azerbaijan şi Armenia.

Serviciul de graniţă kârgâz a comunicat că grănicerii din Tadjikistan au deschis focul după ce li s-a cerut să părăsească "poziţiile de luptă" aflate de-a lungul graniţei, iar grănicerii kârgâzi au folosit arme ca răspuns, a informat agenţia de ştiri din Rusia RIA. Reuters nu a putut verifica imediat informaţiile.

„La 14 septembrie, a avut loc un incident cu folosirea armelor pe secțiunea Kârgâz-Tadjik a frontierei de stat”, se arată în raport. Incidentul a avut loc în zona Bulak-Bashy din districtul Batken din regiunea Batken din Kârgâzstan.

Administrația regiunii Batken a declarat pentru agenția rusă de știri TASS că schimbul de focuri la granița dintre Kârgâzstan și Tadjikistan între militari a încetat, lucru confirmat și de către tadjice.

„Au fost purtate negocieri între șefii structurilor de frontieră ale celor două țări, în prezent schimbul de foc s-a oprit, se continuă lucrările pentru normalizarea situației”, a spus reprezentantul ei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel