Forțele Armate Poloneze au început desfăşurarea exerciţiului militar ''Anakonda 23'': Manevrele militare se vor concentra pe măsurile de apărare și descurajare în regiunea Mării Baltice

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe teritoriul Poloniei a început desfăşurarea unui exercițiu militar major. ''Anakonda-23'' este un exercițiu militar la care vor participa 13 mii de militari. Sunt aproape 13.000 de polonezi și câteva sute din țările aliate, iar manevrele militare vor dura până pe 26 mai.

Recent, Comandamentul Operațional al Forțelor Armate Poloneze a lansat un apel către cetățeni să nu distribuie fotografii și înregistrări video, precum și alte informații legate de mișcarea unităților militare, a armelor și a echipamentelor militare pe teritoriul țării.

Acest apel este legat de cel mai mare exercițiu al forțelor armate poloneze, ''Anakonda 23'', la care vor participa și alte state membre NATO. La aceste manevre militare sunt așteptați să participe în total 13.000 de militari, dintre care 10.000 vor fi militari polonezi.

Exerciţiul militar se va concentra pe măsurile de apărare și descurajare în regiunea Mării Baltice. Instruirea este împărțită în mai multe etape.

Partea cheie va avea loc la mijlocul lunii aprilie. După aceea, militarii vor fi trimiși pe terenurile de antrenament din Drawsko Pomorskie, Orzysz, Ustka și Nowa Dęba din Polonia.

Consolidarea logistică va avea loc între 6 și 16 mai. Reprezentanți ai SUA, României, Sloveniei, Suediei, Franței, Lituaniei, Letoniei, Estoniei și Turciei participă la ''Anakonda-23'' și la manevrele militare coordonate cu exerciţiile Defender-23 și Aurora 23, care vor avea loc în afara Poloniei.

În timpul exercițiilor vor fi folosite tancuri Abrams, obuziere autopropulsate Krabs și K9, precum și rachete anti-navă norvegiene NSM.

Se subliniază faptul că scenariul de formare a fost pregătit astfel încât să semene în cea mai mare măsură cu situația reală. Acesta se încadrează în dinamica amenințărilor actuale asociate cu flancul estic al NATO.

Din 2006, exercițiile au evoluat de la exerciții pur naționale la exerciții cu participarea activă a statelor membre NATO și a altor parteneri. Din 2018, exerciţiile militare au loc o dată la trei ani. Acestea au doar un caracter defensiv, iar pregătirea lor a început în 2021.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel