Forțele ucrainene l-au eliminat pe celebrul comandant cecen „Tik Tok”

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Asvad Idrisov, comandantul cecen „Tik Tok”. Foto: AFU StratCom
Asvad Idrisov, comandantul cecen „Tik Tok”. Foto: AFU StratCom

Forțele ucrainene au anunțat eliminarea mai multor luptători ceceni din lanțul de conducere, inclusiv a cunoscutului comandant „Tik Tok”.

E vorba de Asvad Idrisov, cunoscut pe rețelele de socializare drept „comandantul Tik Tok” datorită frecvenței mari cu care posta.

Acesta participa la invazia Ucrainei și a fost ucis în luptele de lângă Severodoneţk.

Forțele ucrainene au eliminat și alți ceceni în timpul operațiunilor.

 

 

Un caz mult mai răsunător a avut loc pe 27 februarie, când un detașament al Forțelor de Operații Speciale ale Ucrainei a reușit să-l lichideze chiar pe generalul cecen Magomed Tușaev, un comandant de prim rang al forțelor cecene și apropiat al liderului cecen Ramzan Kadîrov.

 

În Donbas se dau lupte grele între forțele ucrainene și invadatorii ruși

 

În pofida acestu lucru, situația la Severodoneţk e extrem de dificilă.

Așa cum a anunțat și DefenseRomania ieri, luptele cu forţele ruse au ajuns la periferia Severodoneţk, oraş din estul Ucrainei, unde situaţia este "extrem de dificilă", citându-l pe guvernatorul ucrainean al regiunii, Serhii Gaidai.

Miliţiile proruse din autoproclamata 'republică populară' Lugansk, care luptă împreună cu armata rusă în regiunea Donbas, s-au grăbit să anunţe că oraşul Severodoneţk a fost încercuit "operaţional".

Severodoneţk, oraş cu circa 100.000 de locuitori înainte de războiul declanşat de Rusia, se află sub presiunea trupelor ruse şi a combatanţilor separatişti de mai multe săptămâni. La 6 mai, primarul Oleksandr Striuk anunţase că urbea este "aproape încercuită".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel